Dagbladet erfarer:

Ingen rus-enighet i Ap

Det blir ikke noe ruskompromiss i Arbeiderpartiet som inkluderer avkriminalisering av narkotika. Dermed ligger det an til at regjeringens rusreform ryker.

AVVENTER: Ap-leder Jonas Gahr Støre (Ap) rykket i forrige uke ut og ba redaksjonskomiteen finne et kompromiss i rusdebatten. Det kommer ikke til å skje, ifølge Dagbladets kilder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
AVVENTER: Ap-leder Jonas Gahr Støre (Ap) rykket i forrige uke ut og ba redaksjonskomiteen finne et kompromiss i rusdebatten. Det kommer ikke til å skje, ifølge Dagbladets kilder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiet sitter med nøkkelen til regjeringens rusreform som legger opp til å avkriminalisere kjøp, bruk og besittelse av mindre mengder narkotika til eget bruk.

Men forsøket på å få til et kompromiss mellom motstandere og tilhengere av reformen viser seg nå å være umulig, etter det Dagbladet erfarer.

Til det er frontene for steile. Tilhengerne av avkriminalisering har nå tapt kampen internt i partiet i forkant av landsmøtet.

- Ikke reelt kompromiss

- Hovedgrunnen til å gå inn for en rusreform er at vi vet at straff ikke hjelper. Straff er også hovedterskelen både for dem som eksperimenterer med rus og er rusavhengige, for å søke hjelp. Vi er nødt til å ha en sosial reform og har nå en historisk sjanse til å rette på dette og styrke de forebyggende tjenestene, rehabiliteringen og ettervernet, sier Bergen-ordfører Marte Mjøs Persen som sitter i redaksjonskomiteen.

Marte Mjøs Persen er sterk tilhenger av reformen, men er i mindretall i redaksjonskomiteen.

- Er det mulig å få til et kompromiss som ivaretar avkriminalisering?

- Jeg jobber i hvert fall for det. Så er spørsmålet hva som er mulig å få til. Et kompromiss som i realiteten avviser rusreformen ved at det ikke blir avkriminalisering, er ikke et reelt kompromiss, sier Mjøs Persen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer