Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen så Arve bli dyttet i elva

Politiets viktigste vitner i drukningsmysteriet i Sogndal er tre russ som satt i en rundkjøring og spilte gitar. Men ingen av dem har sett Arve Beheim Karlsen (17) bli dyttet eller kastet i elva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmann Arne Johannessen i Sogndal leder jakten på nye beviser mot de to 17-åringene, som er siktet for forsettlig drap og trusler med rasistisk innhold under særdeles skjerpende omstendigheter.

Politiet bygger mye av siktelsen på vitneobservasjoner fra tre personer som deltok i russefeiringen i Sogndal fredag kveld for en uke siden. Fra rundkjøringen hvor de satt, løp de etter da de så Arve Beheim Karlsen bli forfulgt av to personer. Men da de kom ned til gangveien under broen, var den indiskfødte gutten sporløst forsvunnet. Ifølge Aftenposten spriker vitneforklaringene fra de tre i flere retninger.

Ett poeng har forklaringene likevel til felles: Bare de to siktede sto igjen ved elvekanten. Men selv om Arve Beheim Karlsen var borte, har ingen sett at han ble kastet eller dyttet i vannet.

Påkjærer fengsling

Indre Sogn forhørsrett valgte fredag å løslate den ene av de to siktede 17-åringene. Dette tyder på at det verken finnes tekniske funn eller vitneutsagn som direkte knytter ham til drukningen, skriver Aftenposten.

Den andre 17-åringen ble etter eget samtykke varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, men det var før høyesterettsadvokat Tor Erling Staff overtok som forsvarer. Nå er begge kjennelsene fra forhørsretten påkjært til Gulating lagmannsrett.

I tiden frem til kjæremålet er behandlet sitter de to guttene fengslet på hvert sitt sted i landet - advokat Odd Arne Nilsens klient i Ålesund, Staffs klient på Hønefoss.

Et trettitalls vitner er til blitt nå avhørt i forbindelse med drukningsgåten i Sogndal. Flere personer har snakket med politiet flere ganger.

Preger bygda

Arve Beheim Karlsens bortgang har satt sitt preg på den lille bygda Naustdal - hjemstedet til de to siktede. Bygdefolket gir i pressen uttrykk for at de ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene av et rasistisk og voldelig ungdomsmiljø i kommunen.

(NTB)