- Ingen sammenheng med barnedrapene

Voldtekten av to barn på Romsås har antageligvis ingenting med barnedrapene i Banheia å gjøre. Nå skal politiet alibisjekke dobbeltdrapsmannen Bjørn Oddvar Reisænen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At to barn blir voldtatt samtidig av én gjerningsmann, forekommer uhyre sjelden. Det skal allikevel ikke være noen sammen mellom barnedrapene i Kristiansand og torsdagens voldtekt av to barn på Romsås.

- Etter de tilbakemeldinger jeg har fått, ser det ikke ut til å være noen sammenheng, sier kriminalsjef Arne Pedersen i Kristiansand til Fædrelandsvennen.

Drapsmann på rømmen

Nå vil politiet alibisjekke den 47 år gamle Bjørn Oddvar Reisænen. Reisænen ble i 1987 dømt til 15 års fengsel og inntil 10 års sikring for å ha knivdrept to personer i Vadsø. Dobbeltdrapsmannen stakk av fra Ila landsfengsel i midten av mai, og var på frifot helt fram til han ble pågrepet torsdag.

- Vi vil ta kontakt med det stedlige politidistrikt for å få undersøkt bevegelsene hans. Han har vært på rømmen, og derfor ikke vært mulig å få alibisjekket før nå, sier Pedersen til Fædrelandsvennen.

Reisænen skal ha vært på politiets sjekkeliste i barnedrapssaken helt siden Baneheia-drapene skjedde.