- Ingen selvfølge med SV i regjering

SU-leder Kirsti Bergstø svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Leder Kirsti Bergstø i Sosialistisk Ungdom går en travel helg i møte i selvransakelsens tegn. Hun er i full gang med forberedelsene til landsstyremøtet i partiets regjeringskritiske ungdomsorganisasjon i morgen ettermiddag.

På formiddagen møter hun først som en av 33 valgte til Afghanistan-bråk i moderpartiet SV. Og lørdag klokka 14 fører hun an i en demonstrasjon på Jernbanetorget i Oslo mot den regjeringsbeslutningen som hennes egne partifeller har medvirket til om å sende 150 nye norske soldater Afghanistan.

Likevel har ikke SU-lederen et krystallklart ja- eller nei-svar i dag på om SV bør bryte ut av regjeringen.

- Det er ikke gitt at SV skal sitte i en regjering. Partiet har aldri hatt tradisjon for posisjoner. Det viktigste er at partiets politikk får best mulig gjennomslag, og da mener jeg også best mulig gjennomslag for politiske prosesser som går utover Soria Moria-erklæringen.

- I en slik utvidet sammenheng er det viktig med forholdet til fagbevegelsen, fredsbevegelsen, miljøbevegelsen og åpenheten rundt beslutninger. Utvidet styrke til Afghanistan er ikke noe godt eksempel i den sammenhengen, sier Bergstø til Dagbladet.no.

Vil du vite hva Sosialistisk Ungdom setter på pluss- og minussiden med regjeringssamarbeidet så langt? Eller hvorfor SU vil ha folkeavstemning om EUs tjenestedirektiv? Eller noe annet foran den hektiske SV-helgen?

Kirsti Bergstø svarer fra klokka 16.00 - du kan skrive dine spørsmål allerede.

NETTMØTE 16.00: Leder i Sosialistisk Ungdom og landsstyremedlem i SV, Kirsti Bergstø, svarer deg på Dagbladet.no fra kl. 16.00.