SAKKER AKTERUT: Taktikk kan forklare hvorfor ingen sentrale SV-politikere har gått ut med støtte til Heikki Holmås i lederkampen i partiet, mens flere stortingsrepresentanter har sagt at Audun Lysbakken er deres kandidat, tror forfatter og journalist Frank Rossavik. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SAKKER AKTERUT: Taktikk kan forklare hvorfor ingen sentrale SV-politikere har gått ut med støtte til Heikki Holmås i lederkampen i partiet, mens flere stortingsrepresentanter har sagt at Audun Lysbakken er deres kandidat, tror forfatter og journalist Frank Rossavik. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Ingen sentrale i SV støtter Holmås

Antakeligvis fordi Lysbakken er soleklar favoritt, mener Frank Rossavik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taktikk kan forklare hvorfor ingen sentrale SV-politikere har gått ut med støtte til Heikki Holmås i lederkampen i partiet, mens flere stortingsrepresentanter har sagt at Audun Lysbakken er deres kandidat.

Det tror forfatter og journalist Frank Rossavik, som har en fortid i partiet og som nylig ga ut boka «Fra Kings Bay til Kongens bord» som handler om SV.

- Det er antakelig et uttrykk for at Lysbakken er en så stor favoritt at folk som er opptatt av sin fremtidige posisjon i partiet avstår fra å uttrykke støtte til Holmås så tidlig i prosessen. Men det betyr ikke at han ikke har støtte, sier Rossavik til Aftenposten.no.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim var en av de første som ga uttrykk for støtte til Lysbakken ved blant annet å beskrive ham som «den suverent mest talentfulle politikeren i sin generasjon».

Siden har sentrale SV-stortingspolitikere som Karin Andersen, Snorre Valen, Akhtar Chaudhry, Geir-Ketil Hansen, Aksel Hagen og Gina Barstad sagt at de ønsker Lysbakken som partiets nye leder, oppsummerer Aftenposten.

Ingen har så langt sagt at de vil ha Holmås. Andre har gitt beskjed om at de ikke har bestemt seg.

Blant disse er nestleder Bård Vegar Solhjell, som tidlig trakk seg fra lederkampen, og stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen som allerede valgnatten ga beskjed om at hun ikke ville være lederkandidat.

(NTB)