Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen sex-film i retten

Bergen byrett avviste i dag politiets ønske om å vise videofilmer med ukjente kvinner som skal ha vært neddopet under samleie med en utukt-tiltalt 45-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (DAGBLADET):Mannens tidligere samboer sa i retten at hennes liv ville ha blitt fullstendig ødelagt om filmene bli vist. Hun skal ha blitt filmet uten å vite det.

Politiadjutant Siw Morrow viste til bestemmelsene om fri bevisførsel, men retten fant grunn til å avskjære denne delen av bevisføringen ved å påpeke at de forhold mannen er tiltalt for er blitt tilstrekkelig belyst i retten.

Morrow sier til Dagbladet at hun vil vente på domsresultatet for å se om rettens kjennelse kan bli en ankegrunn.

- Kritikkverdig

Forsvarsadvokat Bjørn Meltzer sier at han er godt fornøyd med rettens avgjørelse.

- Det ville ha vært sterkt kritikkverdig om vi fikk en bevisførsel med kvinner som selv ikke er fornærmet i saken. Saken ville ha stilt seg helt annerledes om kvinnene som er filmet hadde anmeldt min klient og påstått at de var fornærmet, sier Meltzer.

Mannens tidligere samboer (47) sa som vitne i retten i går at hun var blitt kjent med at hun også var blitt filmet under et samleie med mannen.

- Fikk sjokk

- Jeg fikk først sjokk da jeg leste i avisene om det han var blitt tiltalt for. I avhør med politiet ble jeg gitt løfter om å få se videofilmen der jeg skulle være med, men det løftet er aldri blitt innfridd. Det opplevdes som veldig krenkende å få vite om filmingen, men jeg har klart å tilgi ham etterpå. Uten å tenke på det han er tiltalt for, mener jeg fremdeles at han er verdens beste mann, sa kvinnen.

En 18 år gammel kvinne fortalte i Bergen byrett i går at hun ble befølt av mannen da hun var 13 år gammel. Det skal ha skjedd når hun var med han og datteren på hyttetur til Hardanger. Hun skal ha blitt servert alkohol og ha observert at mannen helte noe hvitt stoff i drinkene før de ble servert.

- Sovnet

- Datteren sovnet kort tid etterpå. Litt seinere sovnet jeg i sofaen. Om natten våknet jeg av at han befølte brystene mine og at trusen min var trukket ned. Seinere ble jeg ikke trodd da jeg fortalte om dette, sa den unge kvinnen.

Hun har ennå ikke fortalt sin far om opplevelsen som skal ha forårsaket behov for psykologhjelp i flere år.

45-åringen fra Bergen er tiltalt for utuktig omgang og utuktig adferd mot tre jenter, to som var 16 år da det skjedde og ei som altså bare var 13 år. Han nekter straffskyld, men utelukker ikke helt at han kan ha forulempet de to eldste jentene. Mannen var glad for at retten valgte å ikke vise sex-filmene i går.

- Det får være nok med den forulempning jeg har gjort mot disse kvinnene om de ikke skulle ha blitt utsatt for dette også, sa den tiltalte til Dagbladet.