Ingen sikkerhetstjeneste-konklusjon før om flere uker

- Nå begynner analysearbeidet, sier Kripos.

ETTERFORSKES: I disse lokalene, under bakken på Jørstadmoen, jobber medarbeidere som har høy kompetanse innenfor IKT. Foto: Forsvaret/GD
ETTERFORSKES: I disse lokalene, under bakken på Jørstadmoen, jobber medarbeidere som har høy kompetanse innenfor IKT. Foto: Forsvaret/GD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Kripos jobber for fullt med etterforskningen av Forsvarets sikkerhetstjeneste (Fost).Etterforskerne har jobbet også i helga, etter de to razziaene mot lokalene på Jørstadmoen og Kolsås onsdag og fredag.- Denne uka har i stor grad gått med til innhenting av informasjon. Nå begynner analysearbeidet, sier Håvard Kampen, politiadvokat i Kripos, til Dagbladet.no.

Han ledet de to razziaene denne uka. Sju-åtte etterforskere deltok på Jørstadmoen, noen færre på Kolsås.

- Vi har med mannskap fra taktisk avdeling, organisert kriminalitet og datakrim. Vi har muligheten til å koble på nye folk underveis, og vil fortløpende vurdere hvor mange teknikere og hvor mange taktikere det er behov for, sier Kampen.

Fost og den pågående etterforskningen har fått stor oppmerksomhet denne uka. Kripos har lagt lokk på selve etterforskningen og hva de faktisk har funnet.

- Vi prøver å se bort fra at dette er en sak med stor oppmerksomhet knyttet til seg. Vi ser at det er mange som har behov for å få svar, men vi er mer opptatt av å få riktige svar enn en rask konklusjon, sier Kampen.Det har blitt spekulert i at Kripos vil komme med sin konklusjon i saken i løpet av neste uke. Dette avviser politiadvokaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer