Ingen skadd etter brann-natt

Det var seks alvorlige boligbranner julaften og natt til første juledag - to i Hammerfest, to i Trondheim, en i Kautokeino og en i Båtsfjord. Ingen personer kom til skade i noen av brannene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 6-tiden i dag morges begynte det å brenne i en enebolig i Kautokeino sentrum. Moren i huset våknet, og hun og mannen fikk reddet ut de fem barna, blant dem en baby spå bare én uke. Ved 8.30-tiden var brannen slukket, men huset var totalskadd.

Ble evakuert

I Hammerfest måtte alle beboerne evakueres da det brøt ut brann i et rekkehus i Hammerfest like før midnatt natt til i dag. To av de fem leilighetene ble totalskadd.

Også natt til julaften var det brann i Hammerfest. Da fikk et bolighus store brannskader, men de seks som lå og sov i huset da brannen startet, ble ikke skadd. Ingenting tyder på at de to brannene var påsatt, sier politiførstebetjent Bjørn Tore Svendsen ved Vest-Finnmark politidistrikt.

Natt til julaften brant et bolighus til grunnen i Båtsfjord. Fem mennesker var i huset da brannen startet, men fikk berget seg uskadd ut.

Begynte på kjøkkenet

Julefeiringen fikk en brå slutt for en familie i Trondheim da det ved 20-tiden julaften brøt ut brann i eneboligen deres. Familien kom seg ut, men huset ble overtent. Mye tyder på at brannen startet på kjøkkenet.

- Huset brant ikke ned til grunnen, men brann og vannskadene gjør at det vil bli en god stund før eieren kan flytte inn igjen, opplyser Jan Steindal ved Trondheim politidistrikt.

Brann i gård fra 1840

Tidlig julaften morgen ble den gamle hovedbygningen på Våddan gård ved Lian i Trondheim totalskadd etter brann. Gården er fra 1840.

En eldre kvinne som bodde i huset kom seg ut, og er i god behold. Brannen ble oppdaget like før klokka seks om morgenen, og var slukket tre timer senere. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

(NTB)