- Ingen skal fortelle meg at en ung norsk jente som gifter seg med en fetter fra Punjab, gjør det av kjærlighet

Frp-leder Siv Jensen refser Hadia Tajik (Ap) for å likestille arrangert ekteskap med vanlig giftermål.

- Ingen skal fortelle meg at en ung norsk jente som gifter seg med en fetter fra  Punjab, gjør det av kjærlighet
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Kjærlighet har ingen grenser. Men ingen skal fortelle meg at det er kjærlighet som gjør at en ung norsk jente med pakistansk bakgrunn gifter seg med en fetter fra Punjab!

Det sa Frp-leder Siv Jensen i sin tale under Frps kommunalpolitiske konferanse i Trondheim i dag.  

I talen rettet hun kraftig skyts mot Abreiderpartiets integreringspolitikk, og særlig den ferske kulturministeren Hadia Tajik.

Likestilte arrangert ekteskap Jensen viste blant annet til et intervju Hadia Tajik gjorde med Dagens Næringsliv i slutten av september, like etter at hun ble utnevnt som Norges første muslimske statsråd noensinne.

Tajik ble spurt om hun hadde endret syn på arrangert ekteskap, siden hun som 21-åring uttalte at hun ikke ville utelukke medvirkning fra sine foreldre i valg av ektefelle. 

Tajik svarte slik:

- Prinsipielt mener jeg at det å arrangere ekteskap er like legitimt som det å forelske seg og gifte seg på den måten. Samtidig innebærer det større utfordringer enn det mange norsk-pakistanere tar innover seg, og det er ganske problematisk å arrangere ekteskap mellom en som er vokst opp i Norge og en fra for eksempel Pakistan. Skikken henger dessuten tett sammen med tradisjonelle kjønnsrollemønstre. Som 29-åring ser jeg ikke dette for meg for min egen del.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer