- Ingen skal miste støtte

Reglene for bostøtte til minstepensjonister skal endres, slik at lønnsøkningen på 12 000 kroner året ikke fører til at noen mister bostøtte. Det slår sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) fast overfor Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Dagbladet i går presenterte Erik Stene, sosialsjef i Steinkjer, et regnestykke som viste at mange minstepensjonister vil få redusert bostøtten med flere tusen kroner - etter dagens regler - når minstepensjonen øker med 12 000 kroner året.

Nå lover sosialministeren at dette ikke skal skje.

- Får bedre råd

- Økningen av minstepensjonen skal føre til at flere svakerestilte skal få bedre råd. Kommunalministeren skal derfor legge fram et forslag til forbedrede retningslinjer for bostøtte, sier Kleppa til Dagbladet.

- Jeg forstår ikke at sosialsjefen i Steinkjer gruer seg til alle klagene. Økte inntekter til minstepensjonistene vil føre til at færre får behov for å oppsøke sosialkontoret, sier Kleppa.

Hun innrømmer at regjeringen ikke har vært flink nok til å informere om at nye regler vil komme.

70 000 får mer

Mange har lurt på hva som vil skje med pensjonistene som har litt mer enn minstepensjon på 69 300 kroner.

Sosialministeren viser til at dette ble avklart under budsjettbehandlingen i Stortinget i høst.

- Alle som har mellom 69 300 kroner og 81 300 vil få et mellomlegg. Det betyr at 70 000 pensjonister vil få en økning og ende på 81 300 kroner i året, sier Kleppa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer