Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen skjellsettende avklaringer i dag

Erna Solberg (H) om de innledende regjeringssamtalene med Frp, Venstre og KrF.

SONDERINGENE I GANG: I dag møttes lederne for de vire borgerlige partiene - Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) på Radisson Blu-hotellet i Nydalen i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SONDERINGENE I GANG: I dag møttes lederne for de vire borgerlige partiene - Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) på Radisson Blu-hotellet i Nydalen i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NYDALEN: (Dagbladet): Mandag ettermiddag startet de første sonderingen der de fire partiene skal legge grunnlaget for de kommende regjeringsforhandlingene. 

De fire partilederne - Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) møttes i dag til innledende samtaler på Radisson Blu-hotellet i Nydalen i Oslo.  

- Det kom ingen skjellsettende avklaringer i dag. Vi er enige om å fortsette og snakke videre hele denne uken, fortalte Erna Solberg da de fire partilederne holdt pressekonferanse etter dagens samtaler.

Partiene er nå også formelt enige om hvem som er statsministerkandidat, og det er Erna Solberg (H).

- Ingen tror dette blir lett, sa Siv Jensen.

Dagens første sonderingsmøte er bare første skritt på veien - reelle forhandlinger om en regjeringsplattform vil først finne sted om en uke - kanskje to.   

Under pressekonferansen kom det fram at partiene vil gi seg i kast med både enkle og vanskelige spørsmål umiddelbart.

- Det blir viktige å diskutere hvordan vi best skal fortalte det solide mandatet disse fire partiene har fått fra velgerne, til å foreta noen kursendringer i norsk politikk. Vi vil begynne å samtale både om vanskelige saker og saker der det er mer enighet, sa Solberg.

Taus om sannsynlighet Både KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande har under hele valgkampen sagt at det er «lite sannsynlig» at partiet de leder, går inn i regjering med Frp. Da Knut Arild Hareide ble bedt om å kommentere dette nå, sa at han er fullt ut dedikert til samtalene og at han ikke vil kommentere sannsynligheten for et mulig Frp-samarbeid fra dag til dag mens samtalene pågår.

Trine Skei Grande sa at det underveis trolig vil «variere fra minutt til minutt» hvor sannsynlig det føles, men at det er helheten til slutt som tellet.

PS! Tidligere i dag ble det kjent at Høyres Julie Brodtkorp skal jobbe for Høyre under forhandlingene og trolig blir Solbergs statssekretær.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling