LETER ETTER SVAR: Politiet i Kimberley, Vest-Australia har jobbet med å finne ut hvem som har skrevet SOS med stein i et avsideliggende område. Nå tror de at de kan ha funnet svaret. Foto: Kimberley police
LETER ETTER SVAR: Politiet i Kimberley, Vest-Australia har jobbet med å finne ut hvem som har skrevet SOS med stein i et avsideliggende område. Nå tror de at de kan ha funnet svaret. Foto: Kimberley policeVis mer

SOS-melding i Australia:

Ingen skjønte noe av det mystiske nødsignalet i ødemarka. Nå tror politiet at de har løst gåten

Nødmelding oppdaget i den australske ødemarka. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle alarmer gikk hos politiet i Kimberley i Vest-Australia da en helikopterpilot fikk øye på SOS-meldingen, som var skrevet med stein i et avsidesliggende område.

Politiet hadde få svar etter funnet som ble gjort i Swift Bay-området, rundt 50 mil nord for byen Broom.

- Det er indikasjoner på at noen har campet der på et tidspunkt, men det er ikke helt klart hvor lenge siden det var, sa Peter Reeves fra det lokale politiet til ABC Australia.

Etter omfattende søk på bakken konkluderte politiet med at det ikke fantes noen tegn på nylig menneskelig aktivitet i området.

Men letemannskaper forlot likevel nødmeldinga i den australske ødemarka med en dårlig følelse, og en frykt for at det kunne være en eller flere personer i området som trengte hjelp.

Politiet la derfor ut et bilde av meldinga på sin Facebook-side, med en oppfordring om å ta kontakt dersom noen vet noe om hva som kan ha skjedd. Saken ble raskt plukket opp av medier over hele verden, og nå tror politiet at de har løst mysteriet.

Så BBC-artikkel

Teorien er at SOS-meldinga ble etterlatt av to personer, en mann og en kvinne, som var strandet i området i 2013. Det var broren til mannen, som var «fortapt i ødemarka» i 2013, som kontaktet politiet etter å ha sett saken på nettet.

- Broren så faktisk artikkelen BBC skrev om det, sier Dave Rudd i politiet i Vest-Australia til BBC.

Mannen fortalte ifølge politiet at broren, som bare er identifisert som Robert, og en kvinnelig turkamerat var om bord på en yacht som forliste i området for fire år siden.

Paret skal ha klatret om bord i en livbåt, som på et tidspunkt «ble angrepet av krokodiller» før de kom seg trygt til land, ifølge BBC. Der skal de ha laget SOS-meldingen, før de ble reddet av en annen seilbåt som tilfeldigvis passerte området, opplyser politiet.

- Fortsatt ubesvarte spørsmål

Ifølge den britiske kringkasteren skal ikke politiet ha klart å oppnå kontakt med Robert, fordi han er ute på seiltur uten dekning i Middelhavet. Politiet opplyser imidlertid at de har sett bilder av SOS-meldingen som ble tatt den gang paret ble reddet i 2013.

- Vi kan tydelig se at det er tatt på det samme stedet, av den samme SOS-meldingen, sier Rudd og legger til:

- Vi er veldig sikre på at det (bildet) er legitimt og ekte, men inntil vi har fått snakke med ham så er det fortsatt noen ubesvarte spørsmål.

SVÆRT UVANLIG: regnet sildrer nedover sidene på turistattraksjonen Ayers Rock i sentrale Australia. Video: Parkoppsynet / Mick Gillies Vis mer