RØD: Klokka fem om morgenen, skal elva ha hatt normal farge, mens det bare tok et par minutter før den ble rød, sier lokae innbyggere. Foto: Ap
RØD: Klokka fem om morgenen, skal elva ha hatt normal farge, mens det bare tok et par minutter før den ble rød, sier lokae innbyggere. Foto: ApVis mer

Ingen skjønte noen ting da de våknet opp og elva var blodrød

Fra normal farge til blodrød på én time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka fem på morgenen torsdag denne uka hadde elva i Wenzhou i den østlige provinsen Zhejiang i Kina helt normal farge.

I løpet av få minutter skal imidlertid elva ha blitt farget rød, og det uten at noen umiddelbar forklaring var tilgjengelig, skriver blant annet Daily Mail.

Innbyggerne som våknet opp i landsbyen skjønte svært lite av det de så. Noen av de lokale innbyggerne meldte også om at vannet i elva lukta rart.

- Det som virkelig er merkelig er at vi alltid har fisket her, og du kan til og med drikke vannet, fordi det vanligvis er så godt, sier innbygger Na Wan, ifølge Daily Mail.

- Ingen har en anelse om hvordan det kan ha endt opp forurenset, fordi det ikke er noen fabrikker som dumper noe i vannet her, sier han.

Etter hvert kunne eksperter komme og ta prøver av vannet, og det skal angivelig være en fargestoffabrikk langs elvebredden.

En ekspert er imidlertid sikker på at rødfargen har kommet fra et annet sted.

- Vi mistenker at noen har kjørt hit og dumpet noe, vi kikker lenger oppe i elva og forsøker å finne ut hva som er årsaken til forurensinger.

FABRIKK: Det var ikke klarhet om det er en fabrikk langs elva, eller om noen har dumpet avfallsstoffer fra et annet sted i den. Foto: Ap
FABRIKK: Det var ikke klarhet om det er en fabrikk langs elva, eller om noen har dumpet avfallsstoffer fra et annet sted i den. Foto: Ap Vis mer