NEW YORK: Med sine åtte millioner innbyggere, er det svært sjeldent at det går en hel dag uten at politiet får melding om voldskriminalitet. Foto: Reuters
NEW YORK: Med sine åtte millioner innbyggere, er det svært sjeldent at det går en hel dag uten at politiet får melding om voldskriminalitet. Foto: ReutersVis mer

Ingen skutt, knivstukket eller drept i New York mandag

Det skjer svært sjeldent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Byen som aldri sover, New York, passerte mandag en hel dag uten at politiet fikk meldinger om knvistikking, skyting, drap eller andre former for vold, skriver Reuters.

Det skjer ikke så ofte, skal vi tro politiet i New York.

- Svært uvanlig Selv om antall drap er på sitt laveste siden 1960, går det «nesten aldri» en dag i storbyen uten grov voldskriminalitet, ifølge talsmannen for New York Police Department, Paul Browne.

- Dette er første gangen på så lenge jeg kan huske at vi har hatt en så rolig dag, sier Browne til nyhetsbyrået.

Selv om kriminaliteten generelt i byen har gått opp med tre prosent, har antall drap gått ned med 22 prosent sammenlignet med fjoråret.

Flere eksperter på området har også reagert på den «voldsfrie» dagen.

- I en by med åtte millioner innbyggere er dette veldig uvanlig, sier forfatter Tom Repetto til Reuters.

Chicago verre Så langt i år har 366 mennesker blitt drept i New York sammenlignet med 472 i fjor, på samme tidspunkt.

Men New Yorks statistikk er ikke den dystreste i landet.

Til sammenligning har Chicago, med sine 2,7 millioner innbyggere, registrert 462 drap så langt i år, ifølge Chicago Police Department.

Dette har sannsynligvis en sammenheng med økt gjeng-aktivitet i byen.

Aktiv innsats Repetto roset New York-politiets aktive innsats for å bekjempe kriminalitet, og pekte ut myndighetenes «stopp og ransak»-politikk som en stor bidragsyter.

«Stopp og ransak» går ut på at politiet kan stoppe hvem som helst på gata og ransake dem uten at det trenger å foreligge mistanke av noe slag.

Flere har kritisert metoden med at antall ransakelser har gått dramatisk opp, mens våpenbeslag har ikke hatt den samme veksten.

Politiet har selv argumentert med at årsaken til dette sannsynligvis er at folk tenker seg om to ganger før de tar med seg våpen hjemmefra.