Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været

Ingen sol i sikte

Høstværet fortsetter på Østlandet i helga, men til uka blir det endelig oppholdsvær igjen. Nord-Norge må derimot finne fram sydvesten i løpet av uka.

GRÅTT: Østlandet kan vente seg en grå helg, men heldigvis kommer oppholdsvær med sjanser for litt sol i løpet av uka. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix
GRÅTT: Østlandet kan vente seg en grå helg, men heldigvis kommer oppholdsvær med sjanser for litt sol i løpet av uka. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix Vis mer

Regntrøtte østlendinger må nok belage seg på litt mer gråvær denne helga, mens Vestlendingene blir helgens værvinnere, opplyser Meteorologisk institutt.

Gleden er likevel kortvarig i vest da det kommer et kraftig lavtrykk i løpet av neste uke som snur situasjonen på hodet.

Sjanse for oppholdsvær

Gråværet fortsetter i Sør-Norge ut helga, men et værskifte i løpet av neste uke gir likevel en etterlengtet sjanse for oppholdsvær.

- Det er ikke sikkert det blir så mye sol, men vi får i alle fall oppholdsvær, understreker statsmeteorolog Marit Berger overfor Dagbladet.

Hun forklarer at temperaturene skal bli litt mildere i løpet av uka som kommer med mellom fem og åtte grader i Oslo.

- Det blir ikke superhøye temperaturer her heller, men det går litt opp, legger statsmeteorologen til.

Det har regnet i Sør-Norge nesten hver eneste dag hele denne uka, og det ble Larvik som stakk av med seieren med 15.7 millimeter regn på torsdag.

Værskifte i vest

På Vestlandet og i Trøndelag blir det derimot relativt fint til helga, opplyser statsmeteorologen.

- Vestlandet og Trøndelag er nok de som kommer best ut av det til helga, men et værskifte i løpet av neste uke betyr at det blir dårligere vær på Vestlandet igjen, sier Berger.

SE TV: På denne videoen ser du hvordan det så ut på Snåsa i Trøndelag onsdag 29. mai. Vis mer

Det skal nemlig bli mer lavtrykkspreget i vest utover uka som kommer med et nytt kraftig lavtrykk som passerer opp gjennom Atlanterhavet.

Vestlendingene kan dessuten også vente seg en god del vind utover uka.

- Det blir litt mer vanlig vestavær som gjør at vi her i sør blir liggende litt i le, mens det dermed blir dårligere vær på Vestlandet, slår statsmeteorologen fast.

Kort vintervisitt i nord

Nord-Norge, som har hatt ganske fint vær de siste dagene, får derimot også et lite skille i løpet av helga.

De har nemlig vært værvinnerne hele denne uka med klarvær, sol og relativt lave temperaturer. Nå blir likevel været litt mildere og våtere - og nordlendingene kan trygt finne fram sydvesten igjen i løpet av uka.

- Der blir det nok litt mer vinterlig med noen snøbyger, men vinteren har ikke kommet for å bli i nord heller, opplyser Berger.

Etter en rask helg med snøbyger, kommer det nemlig et lavtrykk nordover rundt tirsdag eller onsdag som igjen gir nordlendingene litt mildere vær og temperaturer på rundt null grader.

- Det blir en kort vintervisitt i nord, men vinteren har ikke kommet for å bli altså, understreker Berger, og legger til at man nok må litt høyere til fjells før man finner noe skikkelig snø utover uka.

Fjellene i Sør-Norge har riktignok allerede opplevd litt snøbyger de siste dagene, og Meteorologisk institutt utstedte gult farevarsel på begynnelsen av uka.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media