Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen sommer i sikte

Da må du enten til Nord-Norge eller Middelhavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hvor søren ble det av sommerværet?

Ifølge meteorologene er det til Nord-Norge du må dra for å finne sol og varme. Over Sør-Norge derimot blir det ene lavtrykket etterfulgt av det andre.

- Det ser ut til at værsystemet har satt seg hardt. Det vil komme lavtrykk innover Sør-Norge hele neste uke, sier meteorolog Olav Krogsæter ved Storm Weather Center til Dagbladet.no.

Riktig nok kan det hende at det blir opphold innimellom, men noe typisk piknikvær blir det neppe. Meteorologen spår maks én dag med oppholdsvær i uken som kommer.

I helgen er det antakeligvis vestlendingene som får det beste været.

- Her på Vestlandet kan vi få en fin dag i morgen, sier Krogsæter på telefon fra Bergen. For østlendingenes del kan de glede seg over ikke fullt så tett bygevær, men litt lettere regnvær med opphold i blant. Søndag kan bli en brukbar maidag, sier Krogsæter.

Drar du derimot nordover fra Ålesund og Trondheim vil du kunne nyte høyere temperaturer og noe sol.

- Når lavtrykkene kommer inn langt sør, betyr det bra vær i nord. Temperaturene vil ligge på rundt 17-18 grader.

PARAPLY, IKKE PARASOLL: I uken som kommer må de fleste østlendinger regne med å bruke paraply mot regnværet, fremfor å sitte i skyggen under parasollen. Nordover i landet derimot vil det bli sol og temperaturer på 15-17 grader. Foto: Scanpix
PARAPLY, IKKE PARASOLL: I uken som kommer må de fleste østlendinger regne med å bruke paraply mot regnværet, fremfor å sitte i skyggen under parasollen. Nordover i landet derimot vil det bli sol og temperaturer på 15-17 grader. Foto: Scanpix Vis mer

Han vil likevel ikke anbefale noen å hoppe på første fly til Nord-Norge selv om værprognosene ser lovende ut for denne landsdelen.

- Husk at mai er en lunefull værmåned. På 16.mai hadde de tett snøvær i nord. Det vil bli en skiftende værtype over hele landet - litt alt-mulig-vær, sier meteorologen ved Storm Weather Center til Dagbladet.no.

Krogsæter mener Middelhavsområdet vil være den beste destinasjonen for solhungrige nordmenn.

<B>SLIK DET KUNNE/BURDE VÆRT:</B> Det blir lite bading på Huk i Oslo de neste uken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling