- Ingen spor av Venstre i statsbudsjettet

Venstre-leder Trine Skei Grande mener regjeringens forslag til statsbudsjett ikke har spor etter Venstre. Det sa hun da hun talte til partiets landskonferanse lørdag.

IKKE FORNØYD: Venstre-leder Trine Skei Grande i vandrehallen i Stortinget etter at finansminister Siv Jensen presenterte statsbudsjettet tidligere denne måneden.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Venstre-leder Trine Skei Grande i vandrehallen i Stortinget etter at finansminister Siv Jensen presenterte statsbudsjettet tidligere denne måneden. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Hege Wallenius): Partilederen fortalte i sin tale om reaksjonene fra partiets stortingsrepresentanter da de så Høyre og Fremskrittspartiets forslag til statsbudsjett, som ble lagt fram den 8. oktober.

- Det er ikke å overdrive å si at stemningen ikke var lystig, sa Skei Grande til en kort latter fra den fullsatte salen.

Hun røpte også at hun aldri hadde sett Venstres finanspolitiske talsmann, Terje Breivik, så forbannet som den dagen, og ble møtt med mer latter og applaus.

Sammen med KrF utgjør Venstre regjeringens samarbeidspartier. Men Venstre-lederen sier hun ikke ser sitt eget parti i budsjettet.

- Regjeringens forslag til statsbudsjett har ikke spor etter Venstre, sa hun.

Jobber med alternativ

Uttalelsen bunner i misnøye med regjerings klimapolitikk.

- Vi har vært veldig klar på prioriteringene våre. Klima har vært en hovedprioritet, og det ser jeg ingen spor av, sier Skei Grande til NTB.

Hun mener regjeringspartiene ikke vil bli overrasket når de møter Venstre ved forhandlingsbordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer