Ingen spor etter barnets mor

Politiet står foreløpig uten spor etter moren til det døde barnet som ble funnet av en turgåer i en plastpose i skogen utenfor Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom to nye tips til politiet i natt, men de er ikke nærmere en løsning, melder TV2. Drammenspolitiet ber moren til barnet om å melde seg snarest. De vet ikke om barnet er drept eller om det ble født på stedet i skogen hvor det ble funnet i går formiddag. Politiet mener babyen var født noen uker før tida, og at den har vært død i en uke.

Politiet i Drammen har lagt ut løpesedler i matforretninger og bensistasjoner på Konnerud i håp om at noen kan komme med viktige tips i etterforskningen. De har også tatt kontakt med en del institusjoner for å skaffe seg best mulig oversikt over hvem babyens mor kan være. I går gikk de fra dør til dør i området uten å komme nærmere en løsning.

I dag er det ventet at Rettsmedisinsk institutt kommer med en foreløpig obduksjonsrapport som kan gi politiet noen av svarene de ønsker.

I tillegg til dør-til-dør-aksjonen og undersøkelser på funnstedet, gjennomgikk politiet i går sykehusjournaler for gravide kvinner i distriktet. I dag fortsetter analysen av det innsamlede materialet.

Funnet av turgåer

En turgåer fant i går formiddag spedbarnet død i skogen ved tjernet Svartkulp. Det skal ifølge NRK ha blitt funnet i en plastpose, og politiet antar at det ikke har ligget i skogen særlig lenge.

- Vi har hatt en person fra rettsmedisinsk institutt på åstedet. Babyen ser ut til å være født noen uker for tidlig, og babyen har vært død en uke, sier politiavdelingssjef Håkon Grøttland.

Spørsmålet er om babyen er født i skogen eller om det er fraktet dit etter fødselen.

- Liket kan ikke ha ligget der så lenge. Barnet ble funnet midt i skogen, sier Grøttland til Dagbladet.no.

Politiet skal ha fått inn noen interessante tips, men er interessert i å komme i kontakt med folk som kan kaste lys over saken.

Sjekker sykehus

Politiet setter nå alt inn på å finne moren til babyen, og politiet tror hun trenger hjelp. De gikk derfor tidlig ut i media.

Kripos bistår Drammenspolitiet i etterforskningen og har sendt tre etterforskere til stedet. Området der babyen ble funnet er sperret av.

I begynnelsen av mai var det en liknende sak i Sverige. Da ble en dypfrossen baby funnet i en skog i Gustavsberg. Det viste seg at moren hadde enda et dødt barn i fryseren. Moren fortalte til politiet at hun ikke ønsket flere barn og ikke var i stand til å ta vare på dem.

<B>RETTSMEDISINER: Politiadvokat Kari Anne Hille Valla og rettsmedisiner Torleiv Ole Rogneim på vei ut av skogsområdet på Konnerud.
I SKOGEN: Politiet vet foreløpig ikke hvem som la barnet ut i skogen, moren eller noen andre.
SØKTE I OMRÅDET: Politihunden Rex og politibetjent Bjørn Holm avsøkte området etter at teknikere fra Kripos og Drammen politkammer hadde avsluttet arbeidet i skogsområdet på Konnerud utenfor Drammen der et spedbarn ble funnet død onsdag formiddag.
HJELP FRA KRIPOS: Teknikere fra Kripos og Drammen politkammer i arbeid i skogsmrådet.