- Ingen spor etter Berserk

Det første helikoptersøket var uten resultat. Forsøk nummer to begynner nå.

 FORSVUNNET: Jarle Andhøy på båten Berserk. Fra Tv-serien Berserk gjennom Nordvestpassasjen. Foto: Wildvikings.com/NRK
FORSVUNNET: Jarle Andhøy på båten Berserk. Fra Tv-serien Berserk gjennom Nordvestpassasjen. Foto: Wildvikings.com/NRKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Klokka 01 opplyser Louis Pinho på båten «Steve Irwin» at søket med helikopter og båt for å finne «Berserk» fortsatt er uten reslutat.

Ved 24-tiden i natt norsk tid, opplyste Mal Holland på båten «Steve Irwin» at helikopteret som har søkt etter de savnede nordmennene hadde vendt tilbake til båten. Det ble sendt ut på et nytt søk etter å ha fylt drivstoff.

- Vi søker i den sørvestlige delen av Ross-havet, vest og sør for Ross-øya sier Holland.

Det aktuelle området er på omkring 1800 kvadratkilometer.

- Det er et stort område. De har vært borte i over 40 timer og båten kan ha drevet, så vi synes det er verdt å fortsette søket, sier Holland.

Nå er også et russisk skip satt inn i søket etter nordmennene.

- Vi har bedt skipet «Professor Komorov» om å assistere. De vil være i området om 4-5 timer, sier talsman for kystvakta i New Zealand, Ross Henderson til Dagbladet.

Fant livbåt Båten «Steve Irwin» fant nylig en livbåt i søkeområdet, men dette er en livbåt skipet «Wellington» har mistet, og har ingenting med «Berserk» å gjøre.

Værforholdene i området er bedre, sikten er god og vinden har løyet.

Mannskapene på «Steve Irwin» søker også etter de to nordmennene som skal befinne seg på land. Den 18 år gamle Samuel Massie og Jarle Andhøy (33) har trolig gått i land minst ett døgn før nødpeilersignalet ble sendt.

- Vi tror de skulle møte båten på et annet sted, og søker etter dem langs kystlinjen, sier Holland.

- Ingen spor  2230 norsk tid opplyste kommunikasjonsansvarlig Nuno Ramos på båten Steve Irwin at det første søket var uten resultat.

- Det er ingen spor etter Berserk så langt, sier Ramos til Dagbladet.

- Vi fortsetter søket, og søker i et svært vidt område.

Aassisterende redningsleder Alf Haagensen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge var i kontakt med sine kolleger i New Zealands hovedstad Wellington klokka 18.08 i kveld.

Det er redningsledelsen på New Zealand som som koordinerer og har direktekontakt med «Steve Irwin».

I tillegg til at «Steve Irwin» vil være framme et par timer tidligere enn beregnet ved forrige oppdatering, har nå vær- og vindforholdene bedret seg i leteområdet.

Kan bruke helikopter - Vindstyrken er halvert til mellom 25 og 30 knop. Det betyr at helikopteret ombord på «Steve Irwin» kan komme i lufta for å leite etter skuta og mannskapet, i motsetning til slik rapportene var tidligere i dag. Dessuten har  «Steve Irwin»-mannskapet fortalt at siktet fra økt fra 100 meter til god.

- Tilsammen er dette en betydelig bedring av leitemulighetene, sier Haagensen.

Området der «Berserk» sendte ut nødsignaler ligger 11 timer foran norsk tid. Det betyr at klokka 21 i Norge er 08 torsdag morgen i Antarktis.

SENDER OPP HELIKOPTER: Paul Watson og Sea Shepherd. Foto: AP/Laurent Cipriani/Scanpix
SENDER OPP HELIKOPTER: Paul Watson og Sea Shepherd. Foto: AP/Laurent Cipriani/Scanpix Vis mer