Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen spor etter bombe i London

Britisk politi hadde i dag ingen indikasjoner på hvem som kan ha stått bak et bombeattentat i London i går, som resulterte i 48 skadde, hvorav en to år gammel gutt som fikk en spiker gjennom hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talskvinne for innenriksdepartementet utelukket imidlertid at nordirske terrorister var ansvarlig for spikerbomben. Men hun sa også at etterforskerne ikke hadde noen spor som pekte mot noen annen kjent terroristgruppe.

Avisen News of the World skrev at det mest sannsynlige var at serbiske ekstremister kunne stå bak for å hevne seg på NATO-angrepet på Jugoslavia. Det er kjent at serbiske aktivister bor i området der bomben eksploderte.

Om lag 15 mennesker lå fortsatt på sykehus i dag, blant dem en to år gammel gutt som hadde fått en spiker gjennom hodeskallen.

Fire av de skadde hadde alvorlige skader, og ytterligere to står i fare for å miste synet etter eksplosjonen som fant sted utenfor en t-banestasjon i Brixton midt i den mest hektiske handletiden i går.

Den dominerende folkegruppen i Brixton er svarte fra det karibiske området. Noen av dem mente at nynazistiske rasister sto bak bomben, men politiet sa det var lite sannsynlig fordi bomben var plassert slik at enhver forbipasserende kunne rammes, uten forskjellsbehandling.

Nordirske terrorister utelukkes både fordi bomben var svært primitiv, og fordi målet var en fattig bydel i London.

(NTB-AFP)