Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen spor etter dødshaien i Sharm el-Sheikh

Dykkere lette i dag.

LETER ETTER HAIEN: Egyptiske myndigheter og frivillige har i dag lett etter haien som tok livet av en tysk kvinne søndag. Foto: Reuters
LETER ETTER HAIEN: Egyptiske myndigheter og frivillige har i dag lett etter haien som tok livet av en tysk kvinne søndag. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svenske Niklas Funk jobber som instruktør hos Colona Dive Center i Sharm el-Sheikh. Han og flere andre har i dag vært ute og dykket for å se etter haien som i går tok livet av en tysk kvinne.

- Vi meldte oss frivillig til å hjelpe myndighetene. Rundt 25 båter reiste ut. Vi så ikke noe hai. Men de siste båtene har ikke kommet inn, så jeg vet ikke for sikkert ennå, sier Funk.

- Hvordan er tilstanden der nede? Er folk redde?

- I mye mindre grad enn man skulle tro, sier dykkeinstruktøren.

Norske haikjennere synes det er oppsiktsvekkende at det har vært flere rapporter om haiangrep fra Sharm el-Sheikh den siste tiden. Direktør Kees Oscar Ekeli ved Akvariet i Bergen undrer seg om angrepene kan skyldes at noen mater haiene slik at det skal bli lettere for turister å se dem.

- Det vet jeg ikke noe om. Det kan jo hende, men det er ulovlig å mate haiene. Det står skilt som forklarer dette overalt, sier Funk.

All snorkling i vannet utenfor Sharm el-Sheikh er inntil videre ulovlig. Noen proffe dykkere får dykke på spesielt anviste områder. Selv er den svenske dykkeinstruktøren nødt til å busse dykkelystne turister til tryggere vann.

- I morgen kjører vi fire busser til Dahab, som ligger en time nordover. Vi tar med oss rundt 50-60 folk som vil dykke, for det er dårlig business for oss at det ikke er lov å dykke i Sharm el-Sheikh.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!