Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen spor etter Gabrielius (7)

Har ikke dukket opp på overvåkningsvideoer.

 SJEKKER VIDEOER:  Politiet har så langt ingen spor å gå etter for å finne sju år gamle Gabrielius Bumbulis. Politiet gjennomgår nå flere overvåkningsvideoer fra området rundt og i selve bowlinghallen (bildet), men så langt uten å se den lille gutten. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/Dagbladet og POLITIET.
SJEKKER VIDEOER: Politiet har så langt ingen spor å gå etter for å finne sju år gamle Gabrielius Bumbulis. Politiet gjennomgår nå flere overvåkningsvideoer fra området rundt og i selve bowlinghallen (bildet), men så langt uten å se den lille gutten. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/Dagbladet og POLITIET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/MOLDE (Dagbladet): Politiet har nå fått taktiske etterforskere fra Kripos på plass i Molde.
Det opplyser pressekontakt Alf Stormo i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.

Han bekrefter nå at de setter alle krefter inn på kidnappingsteorien.  

Avsluttet søk
-Vi har nå avsluttet søket i området rundt bowlinghallen. Dette fordi vi mener vi har utført søk av god kvalitet og med store mannskaper. Blant annet med ni redningshunder.
Derfor mener vi at det er lite sannsynlig at gutten har gått seg vill, sier Stormo.  

Innhentet video
Politiet arbeider med å kartlegge elektroniske spor etter at Gabrielius Bumbulis forsvant i 16-tiden i går ettermiddag.
Blant annet har politiet fått tilgang på flere overvåkningsvideoer som er tatt opp av kameraer plassert både i selve Moldehallen der bowlinghallen er lokalisert, og nærliggende bensinstasjoner.

-Har dere fått gått gjennom disse opptakene?

-Noe er gjennomgått ja, men gutten vises ikke på noen av disse opptakene så langt.  

Sjekket fly
Politiet har gått svært bredt ut i sin etterlysning av sju år gamle Gabrielius.
Blant annet er gutten etterlyst nasjonalt og internasjonalt.

-Har dere fått inn mange tips?

-Hvor mange kan jeg ikke si, men vi har fått inn tips.

-Er dette tips dere har fått sjekka ut? Eventuelt med hjelp fra andre politidistrikt?

-Ja. Vi fikk blant annet inn et konkret tips om passasjerer om bord i et fly. Der fikk vi hjelp fra politiet på Gardermoen til å sjekke ut disse passasjerene, men det ga altså heller ikke noe resultat, sier Stormo.

Gikk på do
Det var klokken 16.00 i går ettermiddag at sju år gamle Gabrelius Bumbulis ble sist sett.
Gutten spilte bowling i Moldehallen og var der sammen med sin mor og en ansatt fra Barnevernet.

Da han ikke kom tilbake ble det satt i gang en stor leteaksjon etter sjuåringen. Sent på kvelden i går gikk politiet ut med navn og bilde av Gabrielius, i håp om at noen har sett ham.

Vil ha kontakt med far
Gabrielius snakker godt norsk og med nordmørsdialekt, Stormo antar derfor at familien har bodd i Norge i noen år, og at guttens foreldre ikke bor sammen.
 
Gabrielius bodde for tiden hos en fosterfamilie i Rauma kommune, men var altså i bowlinghallen sammen med sin mor og en ansatt fra Barnevernet.

-Ja, det stemmer at foreldrene ikke bor sammen, og vi vet ikke hvor far befinner seg. Han er en av flere familiemedlemmer vi nå forsøker å få kontakt med for å få innhentet så mye informasjon som mulig.

- Er det forhold og historikk som er bakenforliggende når dere nå mener gutten er kidnappet?

- Det er informasjon som vi ikke kan gi ut.

-Hva gjør dere nå for å finne gutten?

-Vi har omdisponert mannskapene våre og arbeider nå både med taktisk og teknisk etterforskning.

-Får dere teknisk bistand fra Kripos?

-Om vi ber om det, ja. Men til nå så har vi stått for dette selv. Kripos bistår med det taktiske, sier Alf Stormo til Dagbladet.

 AVSLUTTET SØK:  - Vi har utført søk med stor kvalitet og store mannskaper. Deriblant med ni redningshunder. Vi tror derfor ikke lenger at gutten kan ha gått seg vill, sier Alf Stormo ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/Dagbladet
AVSLUTTET SØK: - Vi har utført søk med stor kvalitet og store mannskaper. Deriblant med ni redningshunder. Vi tror derfor ikke lenger at gutten kan ha gått seg vill, sier Alf Stormo ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media