Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen spor etter Jonas

HEMSEDAL (Dagbladet): Jonas Fredbos (16) forsvinning blir et stadig større mysterium. Politihunder viste i går interesse for et område ved elva Hemsil, og letemannskaper vasset uti og søkte med vannkikkert og lys under isen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn mellom 17 og 22 etterlyst

Les mer

Det går spor fra riksvei 52, som den savnede 16-åringen skal ha gått langs, og ned i retning mot elva.

- Hundene markerte ikke skikkelig, men viste reaksjoner i dette området, opplyste politiets søksleder Rune Isaksen.

- Men dessverre har letingen ikke gitt noe resultat i kveld, sa Isaksen til Dagbladet da elvesøket ble avblåst.

Det ble i går kveld satt inn store styrker fra Røde Kors, Sivilforsvaret, politiet og brannvesenet i området ved Elvely camping, som ligger mellom Hemsedal og Ulsåk. Ikledd oransje tørrdrakter vasset de ut i den ca. 1,5 meter dype elva, og søkte med vannkikkerter og lys innunder isen på den delvis islagte elva. Sikten var ikke mer enn 3- 4 meter under isen i det iskalde vannet.

Gjengbråk

Politiet avviser at de jobber ut fra en teori om at Jonas Fredbo kan ha blitt utsatt for en kriminell handling.

- Vi har få spor å jobbe etter, og holder derfor en bred etterforskning med alle muligheter åpne, sier etterforskningsleder Petter Solberg.

Det var kraftig bråk mellom to ungdomsgjenger i Hemsedal tidligere samme kveld som Jonas forsvant. Lokalfolk Dagbladet har vært i kontakt med, opplyser at både kniver og balltre ble brukt som våpen. Den savnede 16-åringen var imidlertid ikke involvert i disse tumultene.

- Det var et ganske kraftig oppgjør inne på et appartementshotell mellom en gjeng fra Hønefoss og en gjeng fra Drammen. Politiet skilte dem og fraktet den ene gjengen hjem til Hønefoss. Savnede hadde ikke kontakt med de to gjengene, sier etterforskningsleder Solberg.

Politiet sliter med å finne holdbare teorier. Spørsmålene er mange.

  • Kan det ha oppstått nye sammenstøt i kjølvannet av gjengoppgjøret, der Jonas ble involvert?
  • Kan Jonas frivillig ha satt seg inn i en bil og blitt med ut av bygda - eventuelt til utlandet? Politiet holder dette for lite sannsynlig da savnede skal være pålitelig og ansvarsbevisst. Man tror han ville varslet vennene om et slikt innfall.

Leteaksjonen avblåst

I alt deltok cirka 70 personer i gårsdagens leteaksjon etter Jonas Fredbo, som sist ble sett av en vaktmann på Storehorn appartementshotell i Ulsåk kl. 02.00 lørdag natt.

To helikoptre, sju hunder, 20 kamerater og noen foreldre deltok også i søket.

Både foreldrene til Jonas og kamerater med foreldre reiste i går hjem til Vestfold. De var sterkt preget av uvissheten om Jonas' skjebne.

- Vi har gjort det vi kan, sa en av foreldrene til Dagbladet. Leteaksjonen er nå offisielt avsluttet, med unntak av et begrenset søk med dykkere som reiser fra Drammen i dag.

RESULTATLØST: Politihunder viste interesse ved elva Hemsil, men søket med vannkikkert og lys under isen ble uten resultat.Foto: ARNE V. HOEM
Hele Norges coronakart