Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen spor etter kriminell handling

FLORØ (Dagbladet): Etter taktisk og teknisk etterforskning i hele går, satt politiet uten spor som tilsier at noe kriminelt har skjedd med Ann-Mari Seljeseth (15). Dette styrker teorien om at den unge jenta omkom i en ulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke funnet spor som tyder på at det har skjedd noe kriminelt med Ann-Mari, sier Kripos-etterforsker Rune Jansen til Dagbladet.

Da hadde han og kollega Steinar Eriksen avsluttet undersøkelsen på Kvalsvikholmen, der Ann-Mari ble funnet tirsdag etter å ha vært borte siden fredag kveld.

Irrasjonell

- Hva med alle de underlige omstendighetene rundt dette dødsfallet? Den lange svømmeturen i isvannet, klesbylten på kaia og det faktum at jenta ble funnet inne på holmen?
- Det er ikke noe i veien for at hun kan ha svømt de 50 meterne over til holmen. Det tilsynelatende irrasjonelle ved å kle av seg og gå inn på holmen før hun falt om, kan forklares med at jenta trolig har vært så nedkjølt at hun ikke lenger har handlet logisk, sier Jansen.

Etterforskerne reiste til Bergen for å være med på obduksjonen på Gades Institutt. Før en foreløpig obduksjonsrapport foreligger i dag, kan de likevel ikke utelukke at det kan ha skjedd noe kriminelt med Ann-Mari.

Vil vite alt

- Vi har avhørt bortimot ti sentrale personer, blant annet for å fastslå rekkefølgen av vitneobservasjonene, sier lensmann Rolf Endestad, som heller ikke har opplysninger som skulle tilsi at det har skjedd noe kriminelt med jenta. Derfor er han heller ikke på jakt etter noen gjerningsmann.

Det vi vet om hendelsesforløpet er:

  • Ann-Mari var på fest i et privathus fredag kveld. Hun var beruset. Klokka 20.30 gikk hun innover mot sentrum på egen hånd. Målet var ungdomsklubben Haffen. Alle festdeltakerne Dagbladet har snakket med, sier at hun var i godt humør denne kvelden.
  • Hun ble observert flere ganger på vei innover mot sentrum. Et av vitnene har fortalt at hun har sett jenta kaste opp.
    En utbredt teori i ungdomsmiljøet i kystbyen er at hun snublet på sine høye platåsko på vei ned til sjøen. Nede i vannkanten kan hun ha falt uti mens hun renset klærne. Hun kan ha blitt ført av gårde med en sterk tidevannsstrøm, og har så tatt seg i land på Kvalsvikholmen.
    En jogger har hørt skrik ved kanalen i 21-tida fredag.
    Alternativt ble hun så desorientert etter møtet med det iskalde vannet at hun har trodd holmen var nærmeste landpunkt og lagt på svøm dit.
SJEKKER UT:</B> Kripos-etterforskerne undersøkte i går holmen der den døde. 15-åringen ble funnet tirsdag. Mye tyder på at dødsfallet ikke skyldes kriminelle handlinger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media