Ingen spor etter Linda (18)

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Politi og letemannskaper har absolutt ingen spor etter Meløy-jenta Linda Didriksen. Søkene avsluttes for natta klokka 23.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Linda Didriksen (18) skulle bare handle på kiosken rett ved der hun bor på Ørnes i Nordland. Siden torsdag ettermiddag har ingen sett ungjenta.

- Vi har ingen holdepunkter så langt, og leteaksjonen avsluttes for natta i 23-tida. Vi starter opp igjen klokka 08 i morgen tidlig, sier politiavdelingssjef Svein Sørmo ved Bodø politistasjon til Dagbladet.

Politiet har i løpet av dagen avhørt fem vitner, i tillegg til at flere personer har blitt kontaktet i en dør-til-dør-aksjon på Ørnes.

- Vi betrakter ikke dette som en kriminalsak, men kan heller ikke uteleukke at hun har blitt utsatt for noe kriminelt, sier Sørmo.

Stort mysterium

Forsvinningen er et stort mysterium: Torsdag ettermiddag klokka 15 forlot Linda Didriksen sin bopæl i Spildervika 45 på Ørnes i Nordland. Hun skulle da på en nærliggende kiosk for å handle. Lommeboka og mobiltelefonen ble ifølge politiet liggende igjen hjemme.

Linda kom imildertid ikke tilbake, og i går klokka 13 tok hennes foreldre og samboer kontakt med politiet for å melde henne savnet.

Da hadde hennes nærmeste - ifølge politiet - gjort egne forsøk på å finne ut hvor det var blitt av Linda Didriksen. Uten resultat.

- Vi ønsker kontakt med lokalbefolkning som kan ha sette henne eller andre interessante bevegelser i det aktuelle området, sier politijurist Merethe B. Ranum ved Bodø politidistrikt til Dagbladet.

Rundspørring

I formiddag ble leteaksjonen på Ørnes trappet kraftig opp. Frivillige samt store styrker fra Røde Kors og Heimevernet saumfarte i hele dag et stort område, inkludert området mellom henens hjem og kiosken hun skulle til. Samtidig foretok dykkere og indre kystoppsyn søk langs kysten.

Et helikopter fra Hovedredningssentralen i Bodø ble også satt inn i leitingen.

Linda er 1,70 høy, har brune øyne og kort glatt mørkeblondt hår. Da hun forsvant hadde hun på seg en halvlang grå jakke, sorte joggebukser med grønne striper og grå sko. Hun bar trolig også på en bag.

SØKER: Letemannskaper leter etter 18-åringen i bygda, blant annet her i fjæra.