Ingen spor etter Linda

ØRNES I MELØY (Dagbladet): Jakten på Linda Didriksen (18) har trolig allerede kostet én million kroner. Fortsatt er den resultatløs, og i går kveld avblåste politiet leting på land. En fersk kartoversikt og et fantombilde kan nå løse gåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Økonomi er ikke et tema for oppklaringsarbeidet, sier politiadvokat Merete Ranum ved Bodø politidistrikt.

- Jeg har fått ja til alle ressurser jeg har bedt om, sier politiets operative uteleder på stedet, Jim Kristiansen.

Søker på havet

Men nå avvikler politiet letingen på land. Det eksisterer ingen spor etter Linda. Søkene på havet fortsetter.

Samfunnet har satt enorme ressurser inn i jakten på den forsvunne skoleeleven Linda Didriksen:

  • 150 personer - fra Sivilforsvaret, Heimevernet og frivillige - har saumfart ti kvadratkilometer med til dels tett skog og fjellterreng. Ikke én gang, men minst to ganger. Flere aktuelle partier er finkjemmet opptil tre og fire ganger.
  • Ti politifolk har banket på alle hus i Ørnes og i nabobygda Reipå. De har sjekket hager, kjellere og garasjer i de mest aktuelle områdene, og til og med vært i folks søppeldunker. Tomme eller ubebodde hus er også sjekket.
  • Et Sea King-helikopter med besetning på fire har i tre dager fløyet over området med varmesøkende kamera.
  • Kystvaktskipet «Åhav» - med et mannskap på fem - har drevet overflatesøk i havet like lenge.
  • Sju dykkere fra Meløy og Omegn Dykkerklubb har saumfart den fem km lange strandlinja flere ganger, og i tillegg søkt på inntil 30 meters dyp.
  • Fem politifolk har dannet stab i Bodø.
  • Alle gliper og skrenter i terrenget er enten gjennomlyst eller inspisert. Alle myrområder er gått over. Linda kan ikke ha sunket gjennom noe sted.
  • Strandlinjene ved Mesøya, Valøy, Engøya, Risøya og Teksmona - øyer utenfor Ørnes - er sjekket. Fiskere har bistått med informasjon om aktuelle strømretninger.

Jobber natt og dag

Operativ uteleder Jim Kristiansen jobber 16 timer daglig med leteaksjonen.

- Å finne Linda i live er drivkraft mer enn god nok, både for meg og letegjengen. Alle har stått på dag og natt, roser Kristiansen.

Politiaksjonen framstår på et mer taktisk plan, nå som letingen i Ørnes trappes ned.

Etter hva Dagbladet forstår, svekker mangelen på funn teoriene om en ulykke eller en personlig tragedie.

I så fall gjenstår det å finne ut om Linda har foretatt en frivillig flukt - eller er blitt utsatt for noe kriminelt.

- Vi håper at Lindas mulige bevegelsesmønster etter klokka 15.30 torsdag, eller bildet av klærne hun bar på seg, skal utløse tips. Vi håper fortsatt å finne henne i live. Men vi har for lengst tatt høyde for at hun kan være utsatt for en kriminell handling, sier politiadvokat Ranum.

Haiket?

Ifølge politiets sikreste observasjoner ble Linda sett ved en blindvei som ledet mot skogen - og ikke mot Havna gatekjøkken, som hun skulle til. Observasjonene ble gjort ved 16-tida.

Men fra blindveien kan man ta to snarveier/stier i retning strandområdet der nye vitner skal ha sett henne. Området ligger ved siden av gatekjøkkenet. Observasjonene her ble gjort mellom klokka 16 og 18.

Ei jente med Lindas type klær ble sett haikende i en busslomme i nabobygda Reipå ved 22-tida samme kveld. Men ingen haiker har meldt seg, og heller ingen sjåfør.

<B>SLIK VAR HUN KLEDD: Linda Didriksen forlot leiligheten ved 15.30-tida torsdag. Jakka er 100% lik. Joggebuksa har grønne striper på sidene, ikke hvite som på bildet. Bagen er tilnærmet lik den Linda bar. Skoene likner ikke, og regnes ikke som viktige.
<B>INTENS DYKKERJAKT: Lokale dykkere har tilbrakt mange timer i sjøen utenfor Ørnes.