Ingen spor etter MC-brann

Politiet står fortsatt på bar bakke etter brannen i MC-klubben Coffin Cheaters.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sent på kvelden 4. desember i fjor brøt det ut brann i lokalene til MC-klubben Coffin Cheaters på Kløfta ved Romerike i Akershus.

Ingen var tilstede i klubbhuset da brannen brøt ut. Medlemmene var i Trøndelag på opptaksfest i MC-klubben Wizard MC.

Null og niks

De tekniske undersøkelsene på branntomta, som nå er ferdig analysert, har ikke avklart brannårsaken.

- De tekniske undersøkelsene har ikke gitt oss noe å forfølge. Vi har ingen sikker brannårsak eller noen andre sikre holdepuntker for hva som skjedde den kvelden, sier lensmann i Ullensaker, Morten Huse til Dagbladet.no.

Brannen var svært voldsom og bygningen ble overtent på svært kort tid. Politiet har et klart bilde av hvor brannen startet.

- Vi mener den startet ved inngangen til klubbhuset på innsiden, men vi ønsker ikke fastslå det med 100 prosents sikkerhet, sier Huse.

Bortreist

I tillegg til de tekniske undersøkelsene har politiet foretatt en rekke avhør, både av naboer til brannstedet og medlemmer i MC-miljøet. Flere politidistrikt har samarbeidet.

- Har Coffin Cheaters noen fiender?

- Vi har selvfølgelig sett på muligheten av at et fiendebilde kan være foranledning for brannen, men vi har ingen konkrete holdepunkter.

Alle i klubben var bortreist da brannen brøt ut, noe som var kjent i MC-miljøet.

- Vår etterforskning har så langt ikke avdekket at det er noen sammenheng mellom at medlemmene var bortreist og at brannen brøt ut. Det kan selvfølgelig være tilfeldig.

Den brannherjede MC-klubben på Romerike het før Forbidden Few, men ble så tatt opp som fullverdig medlem i den australske MC-organisasjonen Coffin Cheaters MC. Denne organisasjonen er knyttet til kriminell virksomhet.

STORE SKADER:</B> Brannen i MC-klubben var kraftig og gjorde stor skade på klubbhuset.