Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen spor etter politi-drapsmenn

To av de tre ranerne som drepte de svenske politimennene Olle Borén og Robert Karlström er fremdeles på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store politi-styrker lette etter to de mistenkte politi-drapsmennene i Östergötland i Sverige.

Til tross for en kraftig politiinnsats med veisperringer på strategiske steder over hele området i nærliggende distrikter hadde politiet ikke ferske spor etter ranerne.

Ranerne ble sist observert i går ettermiddag da de tvang en sjåfør i Våkthult i å kjøre en skadeskutt kollega til sykehus.

Et vitne hørte skuddløsning ved Sommen mellom Boxholm og Tranås. Politiet satte opp veisperringer og stanset togtrafikken mellom Mjölby og Tranås. Etter et par timer kunne togtrafikken gjenopptas, men veisperringene kunne beholdes.

Politiet frykter at ranerne skal forsøke å ta gisler, og ber folk om å holde seg innendørs.

Skutt i magen

En 28-år gammel mann ble skutt i magen i skuddvekslingen mellom ranerne og politimennene. De to politimennene, Olle Borén og Robert Karlström, hadde opprettet en sperring, men de ble skutt og drept av ranerne.

Det hele startet med et ran mot Östgötabanken i Kisa i går ettermiddag. Politiet rakk å besvare angrepet mot dem, men ifølge politiet var det likevel snakk om en regelrett likvidering.

- Dette kan vi slå fast fordi de ble truffet av mange skudd, sier sjefen for kriminalpolitiet i Östergötland, Thommy Håkansson.

Statsminister Göran Persson tok opp politidrapene i sin tale ved Metalls kongress i Stockholm i dag.

Pågripes

- Tankene går først og fremst til de døde politifolkenes familier og arbeidskamerater. De går også til dem som skal se til at de skyldige pågripes og straffes, sa Persson.

Til sammen deltar mellom 150 og 160 politifolk i jakten på ranerne. Det deltar politifolk fra en rekke distrikter, blant annet den nasjonale beredskapsstyrken i Stockholm.

Den skadde raneren fra Stockholm ble pågrepet ved ankomst til sjukehuset i natt. Han er siktet for drap og medvirkning til ran. Politiet vil ikke si noe om hva han har sagt i forhørene.

Politiets arbeid er vanskelig. Ranerne er bevæpnet med automatvåpen og klare til å bruke dem, ifølge politiinspektør Björn Folkeson ved politiet i Linköping.

(NTB-TT)