Ingen spor etter potensielt farlig bjørn

Søker med hunder og helikopter for å finne bjørnen som ble skadeskutt etter saueangrep.

LETER ETTER BJØRN:  Politiet leter etter en skadeskutt bjørn de frykter kan utgjøre fare for mennsker. Det er en bjørn av denne typen det letes etter. Illustrasjonsfoto: Torbjørn Berg
LETER ETTER BJØRN: Politiet leter etter en skadeskutt bjørn de frykter kan utgjøre fare for mennsker. Det er en bjørn av denne typen det letes etter. Illustrasjonsfoto: Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Salten politidistrikt i Nordland gikk i går ut og advarte mot en bjørn som kan utgjøre en fare for mennesker etter at den ble skadeskudd lørdag kveld. Første prioritet for politiet er å finne bjørnen, men foreløpig er den ikke lokalisert.

- Det er ikke funnet noen bjørn enda, og så vidt jeg vet har det heller ikke vært noen observasjoner, sier politiadvokat i Salten politidistrikt Margrete Torseter til Dagbladet i morges.

Bjørnen ble skadeskutt av en bonde etter at den hadde angrepet en sau. Bonden meldte selv fra til kommunen som videre varslet Statens naturoppsyn og politiet.

Torseter  opplyser at det er et stort område bjørnen potensielt kan oppholde seg i og at det blant annet letes med helikopter.

Etterforskes - Bjørnen kan befinne seg i et lite befolket område mot svenskegrensa, men så er det også Saltdal, et lite tettsted den andre veien. I og med at det ikke har vært noen observasjoner så langt kan det tyde på at den har gått mot Sverige, sier hun.

Er det lovlig å skyte bjørn som angriper sau?

- I noen tilfeller er det det. Det var ikke gitt noen fellingstillatelse på denne bjørnen. Da er det kun lov å skyte bjørn under direkte angrep på for eksempel sau, hund eller regn. Om det var under direkte angrep vet vi enda ikke, men dette vil bli rutinemessig etterforsket. Vi har snakket både med han som skjøt og andre, og fortsetter etterforskningen i dag, opplyser Torseter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer