Ingen spor etter Randi (21)

BERGEN (Dagbladet): Politiet står fortsatt uten spor etter 21 år gamle Randi Kløve fra Voss som er forsvunnet i New York. Bibliotekstudenten skal ha reist til USA for å besøke venner hun har møtt på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Randi Kløve, som studerer bibliotekfag ved Høgskolen i Oslo, dro alene på en ukes tur til New York. Etter to dager i storbyen sendte hun en e-post hjem til sin far og sa at hun hadde det bra. To dager seinere sjekket hun alene ut av hotellet hun bodde på de fire første dagene.

Men Randi Kløve sjekket aldri inn på flyet som skulle lande i Norge 3. mars. Kløve er etterlyst gjennom Interpol og FBI. Kripos og New York-politiet er koblet inn for å løse forsvinningsgåten.

Svært alvorlig

- Det siste sikre sporet vi har etter Kløve er at hun betalte det fire dager lange hotelloppholdet med Visa-kortet sitt. Siden har det ikke vært bevegelser på Kløves konto, sier lensmannsbetjent Bjørn Vethe ved Voss lensmannskontor.

Hun hadde med seg 250 dollar da hun reiste til USA. Etter ankomsten har hun hevet ytterligere 500 dollar før hun betalte hotellregningen. Etter det har kontoen stått urørt.

At 21-åringen ikke har tatt ut penger fra bankkontoen sin på to uker, gjør at politiet tar forsvinningen svært alvorlig.

Vethe sier politiet håper å komme videre med saken når en rettskjennelse, som gir politiet tilgang til Kløves e-post og mobiltelefon, foreligger.

Alle studenter ved Høgskolen har egen e-postadresse. I tillegg har Kløve adresse hos det Microsoft-kontrollerte selskapet Hotmail.

Politiet leter spesielt etter en kvinne som heter Jennifer Markus. Markus og Kløve skal ha kommet i kontakt via Internett. Opplysninger politiet sitter inne med går ut på at Jennifer Markus' mor, Anna, skal være født og oppvokst på Voss. Anna, som angivelig skal bo sammen med sin mann i delstaten Sør-Dakota, ble lørdag etterlyst gjennom avisa Hordaland, som kommer ut på Voss.

Rolig jente

Studievenner ved Høgskolen i Oslo og Sofienberg studenthjem beskriver Kløve som ei rolig og beskjeden jente. Hun brukte mye tid på Internett.

- Vi har et godt miljø på gangen. Vi er sju stykker som deler kjøkken. Randi flyttet inn her i høst. Hun virker som ei ryddig og stødig jente, sier student Karianne Naas til Dagbladet.

Like før avreise fortalte hun vennene på studenthjemmet om turen til New York. Hun fortalte blant annet at hun skulle møte noen venner. Til familien på Voss sa hun derimot bare at hun skulle på ferie.

På studenthybelen fant politiet en håndskrevet lapp med Jennifer Markus' navn. Amerikansk politi har ikke lyktes i å finne denne kvinnen.

ole.bjorner.welde@dagbladet.no

SAVNET: Randi Kløve fra Voss.