Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen spor etter savnede Askøy-menn

Båten ble funnet i går, men politiet utelukker ikke at mennene kan ha dratt et sted uten å vite at det letes etter dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to Askøy-mennene på henholdsvis 29 og 50 år la ut på fjorden i en 14-fots åpen båt på torsdag ettermiddag.

De dro fra Kollevåg, og skulle til Hanøy for å handle. I går kveld ble de meldt savnet etter at båten deres ble funnet delvis nedsunket ved Askøy.

- Vi leter for fullt etter de to mennene. Over 60 personer leter i strandsonen på land, mens sju båter leter på sjøen, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Mannskaper fra Røde Kors, Sivilforsvaret og frivillige, samt helikopter fra Hovedredningssentralen og Luftambulansen har deltatt i søket. Ifølge politiet er leteområdet rundt Hauglandsosen allerede grundig gjennomsøkt.

- Dersom vi ikke har funnet spor etter dem når det begynner å mørkne i 16-tida, vil vi innstille søket for i dag av hensyn til letemannskapet, sier Stiegler.

Politiet har ikke gitt opp håpet om å finne mennene i live.

- Vi ser ikke bort fra at de kan ha gått i land et sted, uten å vite at de er meldt savnet, sier operasjonsleder Stiegler.

De to savnede var ikledd røde kjeledresser da de dro ut på fjorden. En av dem skal ha hatt med seg mobiltelefon, men det er ikke registrert noen aktivitet på denne. Det er usikkert om mennene hadde redningsvester om bord i båten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media