Ingen spor etter savnede dykkere ved Tjøme

Tønsberg/Oslo: Det er så langt ikke konstatert spor etter de to kvinnelige sportsdykkerne, som er savnet etter dykk utenfor Tjøme siden lørdag middag. Politiet antar at de to dykkerne er døde, men fortsetter søket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at de ble meldt savnet, ble det etablert et omfattende leteapparat. Søndag ble mannskaper fra forsvarets fort på Mågerø satt inn i letingen sammen med mannskaper fra politiet og Røde Kors og fra frivillige.

Men nå antar altså politieti Tønsberg at de to dykkerne er døde:

- Vi vurderer situasjonen dithen at pikene er omkommet, sa Marius Dietrichson fra Tønsberg politikammer til Dagsrevyen i kveld.

Politiet vil likevel fortsette søket frem til klokken 21.00 i kveld, og det vil bli gjenopptatt i morgen, da også med miniubåt.

- Vi komme til å lete så lenge vi finner det hensiktsmessig. Men lyset blir stadig svakere, og skodden signer inn, sa Dietrichson til NTB tidligere på dagen.

Dykket ved 13-tiden

De to kvinnene på henholdsvis 25 og 29 år fra Oslo og Tjøme har vært savnet etter at de foretok et dykk mellom Tjøme og Mostein ved 13-tiden lørdag. De skulle etter planen komme opp til overflaten ved 14-tiden. Klokka 1430 ble kvinnene meldt savnet, og det ble organisert leting etter dem ved hjelp av dykkere, fartøyer og helikoptere.

Natt til søndag ble søket trappet ned til én båt, men aksjonen ble gjenopptatt med full styrke så snart det lysnet søndag morgen.

- Søndag formiddag ble det også bestemt å bruke militært helikopter fra Rygge flystasjon i søket, og det ble også vurdert å ta kontakt med Bolærne fort med sikte på å få hjelp av militære mannskaper til strandsøk og fartøysøk i dette området, sier vaktsjef Bjørn Boge ved Tønsberg politidistrikt.

Et håp

Letingen i området søndag ble drevet fram av det samme håp som lørdag - at kvinnene kunne bli funnet i live. Redningsledelsen håpet at dykkerne, på grunn av strøm, har kommet til overflaten utenfor det området de hadde dykket i. Kvinnene dykket med tørrdrakter, og hadde ellers meget godt utstyr, men de hadde ikke line.

Daglig leder i Norges Dykkerforbund, Per Vangsøy, sier at hele Tjøme er et meget populært område for dykkere, men at det ikke er spesielt vanskelig å operere i.

Dybden i området der de to kvinnene forsvant, skal være hele 40 meter.

Krisehjelp

De to kvinnene drev fritidsdykk i området ved Tjøme. Deres to kjærester og to andre mannlige venner i en båt på overflaten. Kjærestene ble lørdag kveld tatt hånd om av en krisepsykiatrisk gruppe ved Vestfold sentralsykehus i Tønsberg, mens de to andre mennene deltok i leteaksjonen.

De pårørende til de to dykkerne ble varslet om hendelsen lørdag ettermiddag.

Ifølge politiadjutant Marius O. Dietrichson ved Tønsberg politidistrikt har kvinnene en viss dykkererfaring fra før. Han ville lørdag ikke si om de tilhører noen dykkerklubb.

(NTB/Dagbladet :på nettet)