Ingen spor etter smørkniv-rømlingen

Fred Binaku (29) er etterlyst både i Norge og internasjonalt av Interpol.

ETTERLYST: Fred Binaku (29) ble etter at han rømte fra Hedmark fengsel etterlyst av Interpol. Foreløpig er det ikke kommet inn noen nye tips om hvor han befinner seg. Foto: Faksimile Interpol.
ETTERLYST: Fred Binaku (29) ble etter at han rømte fra Hedmark fengsel etterlyst av Interpol. Foreløpig er det ikke kommet inn noen nye tips om hvor han befinner seg. Foto: Faksimile Interpol. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fred Binaku (29) rømte mandag i forrige uke fra Hedmark fengsel ved å grave seg ut gjennom veggen med en smørkniv. Han ble tidlig etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.

- Vi har ikke noe nytt i den saken, og vedkommende er ikke pågrepet, opplyser Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Kripos samarbeider med Interpol internasjonalt, og sier at spor og tips de får videreformidles til Oslo Politidistrikt.

Interpol Fred Binaku er albansk statsborger og har sittet i varetekt siden desember i fjor. Politiets hjemmesider opplyser at han var fengslet i en alvorlig narkotikasak, men at han ikke anses for å være farlig.

På Interpols hjemmesider står det i etterlysninga at Binaku er siktet for ulovlig produksjon, import, eksport, oppbevaring, sending eller levering av en betydelig mengde narkotika. Han er etterlyst for å sone ferdig dommen.

Hamar Arbeiderblad skrev at Binaku er siktet for «å ha hatt hendene sine borti det største beslaget av heroin i Norge på nærmere 10 år».

Gravde seg ut «Den innsatte har gravd seg ut ved å fjerne mørtelen og deretter løftet ut murstein», sa fengselsleder ved Hedmark fengsel, Jan Korsvold til Dagbladet tirsdag forrige uke. Korsvold trodde ikke den rømte fangen hadde brukt svært lang tid på gravinga. Da ville gravearbeidet trolig ha blitt fanget opp av kontrollrutiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer