Ingen spor i arsenikk-saken

Politiet har fortsatt ingen spor i arsenikk-saken. Den forgiftede husmoren ligger i respirator på Ullevål sykehus, og tilstanden er alvorlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenikk

Giften, som er best kjent fra gamle krimromaner, kan være dødelig i svært små doser.

Et tidels gram kan være nok til å ta livet av et menneske, mens mindre doser kan fremkalle sterke magesmerter, kvalme og uttørring.

Giften angriper også sentralnervesystemet.

Politiets viktigste kilde er den 42-årige kvinnen som er forgiftet. Politiet har forsøkt å avhøre kvinnen.

- Hun var så syk at avhøret måtte avbrytes, sier politiinspektør Gunnar Larsen til NTB. Han utelukker at småbarnsmoren har fått i seg arsenikken ved en tilfeldighet eller en ulykke.

Alvorlig

Det er to og en halv uke siden kvinnen kom til sykehuset sammen med mannen og deres ene barn. Hun klaget over at hun følte seg dårlig, og ble sjekket av legen. Kvinnen ble lagt inn med diagnosen betennelse. Etter hvert ble symptomene på forgiftning sterkere, og da legene fikk prøvene tilbake viste det seg at kvinnen var arsenikk-forgiftet.

Kvinnen ligger på den medisinske overvåkningsavdelingen på sykehuset. Tilstanden hennes betegnes som alvorlig, men stabil. Overlege Dag Jacobsen ved avdelingen vil ikke kommentere forgiftningen overfor NTB.