Ingen spor i Randis datafiler

To spesialetterforskere i Økokrim gikk i dag gjennom Randi Kløves (21) datafiler fra Høyskolen i Oslo. De fant ingen spor som leder politiet nærmere løsningen på forsvinningsgåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morges hentet etterforskerne i Økokrim en cd-rom som It-avdelingen ved Høyskolen i Oslo hadde brent fra vossejentas hjemmeområde på skolens dataanlegg. Dagbladet får bekreftet at de fant en del epost, men ingen av disse kunne gi noe svar på hvorfor Kløve er forsvunnet.

21-åringen forsvant i New York 28. februar etter at hun reiste til storbyen på en ukes ferie. Randi Kløve er student på bibliotekutdanninga ved høyskolen, og tilbragte flere timer daglig foran pc-skjermen ved skolens datarom.

- Vi har ikke funnet noe på Kløves hjemmeområde som er av interesse for etterforskningen i denne saken, sier politiinspektør Geir Gudmundsen ved Hordaland politikammer til Dagbladet.

Politiet har sendt en rettsbegjæring til amerikanske myndigheter der de ber om innsyn i Kløves Hotmail-adresse hos Microsoft. Håpet er nå at 21-åringens korrespondanse via den gratis epost-tjenesten kan gi politiet opplysninger om hvem hun eventuelt har vært i kontakt med i New York, eller i tiden før hun reiste.

karianne.solbrekke@dagbladet.no