Ingen spor

Politiet står fortsatt uten konkrete spor etter de tre savnete Jonas Fredbo, Magnus Stangeby Hasleto og Lars Gillesen Hogsnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet står fortsatt uten konkrete spor etter de tre savnede Jonas Fredbo, Magnus Stangeby Hasleto og Lars Gillesen Hogsnes.

Etterforskerne i henholdsvis Hemsedal, Sandvika og Tønsberg har utvekslet saksinformasjon seg imellom, og Kripos bistår de tre politidistriktene.

Foreløpig har ikke informasjonsutvekslingen gitt ønskede konkrete resultater.

Et møte hos Riksadvokaten fredag formiddag skal avdekke om det er opplysninger i de tre forsvinningssakene som knytter dem sammen. Riksadvokat Tor-Aksel Busch ønsker å diskutere om det er nødvendig med en felles etterforskning fremover, og vil rådføre seg med statsadvokatene i de tre områdene som er berørt, politietterforskerne i de aktuelle distriktene, Kripos og Politidirektoratet.

Mobiltelefonlogg

I Tønsberg er politiet i gang med analyse av loggen for all mobiltelefonbruk i det distriktet av Nøtterøy der Lars Gillesen Hogsnes (17) forsvant natt til fredag for e n uke siden. Post- og teletilsynet (PT) har etter søknad fritatt teleselskapene for taushetsplikten for all mobiltelefontrafikk i det aktuelle området da Hogsnes forsvant.

Politiadvokat Jan Helge Palm sier til NTB at analysen av 17-åringens mobiltelefonbruk så langt ikke har gitt noe ønsket resultat. Denne analysen er bare en del av et meget omfattende arbeid med å analysere all trafikk, og dette er arbeid som vil ta lang tid.

- Analysearbeid er bare ett av flere tiltak vi er i gang med for å kartlegge Hogsnes bevegelser på det tidspunkt han forsvant, sier Palm, som legger vekt på å understreke at Tønsberg-politiet ikke har noe å kritisere Post- og teletilsynet for. Det har gitt oss god service, sier Palm til NTB.

Fortsatt søk

Søket i Sandvikselva etter 19 år gamle Magnus Stangeby Hasleto vil fortsette i hvert fall ut fredag. Dette ble i samråd med froskemennene bestemt torsdag, opplyser politiavdelings sjef Tom E. Søreide i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Hasleto har ikke vært sett på halvannen uke etter et festarrangement i Sandvika sentrum.

Den informasjon som politiet i Asker og Bærum har samlet inn er betydelig, og det er ifølge Søreide et svært og tidkrevende puslespill å kvalitetssikre denne informasjonen og eventuelt finne løse ender.

Politiet i Sandvika har inntil torsdag middag ikke fått noe tilbakespill fra folk i næringsbygg i Sandvika, som er oppfordret til å saumfare egne lokaler i håp om at Magnus Stangeby Hasleto kan finnes her. Etterforskerne selv har ingen mulighet til å foreta en slik gjennomgang av de nærmere 100.000 kvadratmeter næringsbygg det er i søkeområdet, sier Søreide til NTB.

Fortløpende

Den 16 år gamle Jonas Fredbo har nå vært savnet i en måned, etter at han forsvant natt til 2. desember da han deltok på en helgetur til Hemsedal.

Det har vært søkt etter Fredb o i store områder rundt Hemsedal uten at det er funnet noe spor. Søket er avsluttet, men fra dag til dag vurderes det om den organiserte letingen skal tas opp igjen, sier lensmann Per Egil Garborg i Hemsedal til NTB.

Garborg sier at lensmannskontoret har fått oversendt informasjoner fra Sandvika og Tønsberg om de forsvinningssaker som man der arbeider med, men sier at disse informasjonene så langt ikke har brakt etterforskerne i Hemsedal noe fremover.

Garborg skal delta på det møte som Riksadvokaten har innkalt til fredag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer