Narkobaron pågrepet:

- Ingen steder å gjemme seg

Fredag ble narko-legende Rafael Caro-Quintero pågrepet i en militæraksjon som kostet 14 meksikanske soldater livet. Nå vil USA ha ham utlevert.

PÅGREPET: Narkobaron Rafael Caro-Quintero ble fredag pågrepet langt inn i fjellene i delstaten Sinaloa i Mexico. Det var den seks år gamle blodhunden Max som til slutt fant Caro-Quintero, opplyser marinen. Foto: Mexico marine / AP / NTB
PÅGREPET: Narkobaron Rafael Caro-Quintero ble fredag pågrepet langt inn i fjellene i delstaten Sinaloa i Mexico. Det var den seks år gamle blodhunden Max som til slutt fant Caro-Quintero, opplyser marinen. Foto: Mexico marine / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I mange tiår har Rafael Caro-Quintero vært blant de største narkobaronene i Mexico.

Han ledet i sin tid det fryktede Guadalajara-kartellet, før det ble oppløst, og har i seinere tid vært en lederskikkelse i Sinaloa-kartellet.

Han har også stått flere år på FBIs liste over USAs mest ettersøkte. De utlovet en dusør på 20 millioner dollar til den som ga dem informasjon som førte til pågripelsen av ham.

Helt siden han ble valgt, har president Andrés Manuel López Obrador sagt at hovedprioriteringen var å avslutte krigen mot narkotikakartellene, og sørge for å demilitarisere landet. Han gikk til valg på slagordet «Abrazos, No Balazos», som betyr «klemmer, ikke kuler».

Tre dager etter Biden-besøk

Nå har likevel militæret pågrepet Caro-Quintero. Tre dager etter at USAs president Joe Biden var på besøk i Mexico, gjennomførte den meksikanske marinen en aksjon mot narkobaronen. Han ble pågrepet fredag kveld norsk tid, men aksjonen kostet 14 marinesoldater livet da helikopteret de satt i styrtet som følge av et «uhell».

USAs statsadvokat Merrick B. Garland skriver i en pressemelding at de har bedt om å få Caro-Quintero utlevert. Årsaken er at han skal ha bortført og drept en amerikansk føderal agent i 1985.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer