Ingen stiller opp mot Audun Lysbakken

Valgkomiteen har ikke fått inn noen andre kandidater til ny SV-leder.

FIKK VILJEN SIN: Kristin sa Audun, og da ble det Audun. På tross av at Lysbakkens motstandere jobbet hele uka for å stable en motkandidat på beina, lyktes de ikke før fristen for å levere inn forslag gikk ut under dagens landsmøte. Og på tross av at det er meldt blank stemmegivning, har Lysbakken trolig et stort flertall i ryggen som ny leder. Foto: Anette Karlsen / Scanpix
FIKK VILJEN SIN: Kristin sa Audun, og da ble det Audun. På tross av at Lysbakkens motstandere jobbet hele uka for å stable en motkandidat på beina, lyktes de ikke før fristen for å levere inn forslag gikk ut under dagens landsmøte. Og på tross av at det er meldt blank stemmegivning, har Lysbakken trolig et stort flertall i ryggen som ny leder. Foto: Anette Karlsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag satt landsmøtet en frist til klokka 15.15 med å melde inn eventuelle motkandidater til Audun Lysbakken.

Fristen løp ut uten at valgkomiteens leder Tora Aasland fikk nye navn på blokka.

Det betyr at når de 207 landsmøtedelegatene klokka 17.30 stemmer over ny leder, er Audun den eneste kandidaten som stiller.

Det er likevel meldt at flere kommer til å stemme blankt. Debattens første taler, Hilde Rønningsen fra Nordland SV, åpnet med å si at hun kom til å stemme blankt.
- Jeg stemmer blankt i dag, fordi jeg er opptatt av å være en stemme. Det er mange i partiet som ikke kjenner seg igjen i det som skjer nå, sa Rønningsen.

Flere av de neste talerne uttrykte støtte til Lysbakken, og Kjersti Markusson i valgkomiteen, som har vært åpent kritisk til partiledelsens støtte til Lysbakken, brukte sin taletid til å hylle den avtroppende partilederen, framfor å kritisere den påtroppende.