Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen stoppet mobbingen

Kriminalpolitiet frykter at 17 år gamle Arve Beheim Karlsen ble jaget i døden. I flere måneder skal den indiskfødte gutten ha blitt plaget av andre ungdommer. Ingen stoppet den rasistiske mobbingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOGNDAL (Dagbladet): Lensmann Arne Johannessen bekrefter at minst en av guttene som jaget 17-åringen natt til lørdag også skal ha vært i bråk med ham tidligere.

Politiet i Sogndal har fått bistand fra Kriminalpolitisentralen (Kripos) etter at en rekke vitneforklaringer peker i retning av at den indiskfødte gutten kan ha blitt utsatt for en kriminell handling.

I natt jobbet etterforskere fra Kripos ved elvebredden på jakt etter spor som kan løse mysteriet omkring hva som skjedde i Sogndal natt til lørdag, da to gutter løp etter 17-åringen og ropte rasistiske slagord.

Så langt er ingen siktet i forbindelse med dødsfallet.

Plaget i måneder

17 år gamle Arve Beheim Karlsen er blitt mobbet og utsatt for rasistisk grov vold i Førde og blitt plaget av ungdommer i Sogndal i vinter og vår. Lensmann Arne Johannessen bekrefter overfor Dagbladet at i alle fall en av de unge guttene som løp etter Arve Beheim Karlsen og ropte «drep'n, drep nigger'n» fredag kveld, også har vært i bråk med ham tidligere i vinter.

- Det var to til tre personer som løp etter ham. De er avhørt som vitner, sier Johannessen.

Drapsteori

På lensmannskontoret i Sogndal arbeidet politiet i går med å kartlegge alt som skjedde i sentrum fredag kveld da flere hundre russ og andre feststemte mennesker var ute for å more seg.

Kriminalpolitiet jobber også ut ifra en teori om at Arve Beheim Karlsen ble jaget i døden. Livredd og alene løp han for å unnslippe sine plageånder. De siste observasjonene skal ha vært da han løp ned til brupilarene ved 23.30-tida. En vitneobservasjon fra klokka 01.45 er ikke blitt støttet opp av andre vitner.

I går ble området under gangbrua avsperret og politimannskaper finkjemmet stedet på leting etter mulige spor og gjenstander. To Kripos-teknikere reiste til Bergen for å foreta tekniske observasjoner av den døde, mens tre taktiske og tekniske Kripos-etterforskere vil arbeide sammen med det lokale etterforskningsteamet i Sogndal.

Liket ble i går funnet sju meter fra land ved munningen til Sogndalselva. Bare noen få meter lenger oppe i elva hadde dykkerne og redningsmannskapene søndag kveld avsluttet sitt søk. Da de tok til i går morges, ble tenåringen funnet på knapt en meters dybde.

Begge foreldrene sto selv ved elva og var vitne til at deres sønn ble tatt i land og kjørt av sted til Bergen for obduksjon.

Liket var kilt fast under flere store steiner i en høl, som den kraftige strømmen har gravd ut. På nøyaktig samme sted ble en marinegast funnet druknet i 1982. Siden 80-tallet er tre personer druknet i Sogndalselva, en av personene er aldri funnet.

Politimester Kjell Ese ved Sogn politidistrikt sier at liket vil bli obdusert ved Gades institutt på Haukeland sykehus. Det ventes en foreløpig obduksjonsrapport i kveld.

Mange tips

Politiet har fått mange tips fra publikum som beskrives som gode for etterforskningen.

- Mange har tatt kontakt med oss for å fortelle om observasjoner som er gjort ved rundkjøringen og i området ned mot elveleiet. Vi har avhørt rundt 15 personer, sier lensmann Arne Johannessen.

De to ungdommene som var inne til vitneavhør søndag kveld har ikke vært inne til nye avhør. De har status som vitner i likhet med alle andre som har vært inne til avhør. Ingen personer har fått status som mistenkt eller siktet.

I dag blir den foreløpige obduksjonsrapporten lagt fram. Dagbladet: på nettet følger saken.