Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen støtte til Røkkes krav

Kjell Inge Røkke og Aker Maritime fikk ingen støtte til kravet om granskning av Kværner på den ekstraordinære generalforsamlingen i dag. Granskning blir det likevel - om Røkke vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 700 aksjonæerer møtte opp på Sentrum scene i ettermiddag for å delta på den ekstraordinære generalforsamlingen i Kværner.Generalforsamlingen startet med en krangling rundt innkallingen, men styreformann Harald Arnkværn stoppet debatten da den så ut til å ta urimelig lang tid.Kjell Inge Røkke er ikke selv tilstede på generalforsamlingen i dag.

Krever gransking

Aker Maritimes advokat Anders Eckhoff fra advokatfirmaet Bahr tok ordet og forklarte hvorfor Aker Maritime vil at et granskningsutvalg skal se på hva som har gått galt i Kværner.- Aker Maritime har i likhet med andre aksjonæerer tapt meget store beløp. Vi har tapt to milliarder kroner. Det tilsier at det er et legitimt krav å be om en undersøkelse av årsakene til situasjonen, sa Eckhoff. Han understrekte at det ikke er Aker Maritime som skal stå for granskningen.- Det er det såfall et utvalg nedsatt av Asker og Bærum skifterett som skal gjøre, sa advokaten.Han forklarte at dette ikke er noe forsøk på å skade selskapet.- Aker Maritime vil tvert imot bidra til å gjenopprette tilliten til selskapet. Det er ikke bare en likviditetskrise, men også en tillitskrise, sa Eckhoff.Han hadde knapt gått ned fra talerstolen før en av selskapets småaksjonærer protesterte.- Mange har hatt inntrykk av at Røkke gikk for langt da Aker Maritime tidligere forlangte granskning, og vi er mange som har endre syn, men jeg anbefaler å stemme mot gransking for å vise at vi ikke er interessert i fortiden, men i fremtiden, sa mannen.

Applaus for Stilluf Karlsen

Bernt Stilluf Karlsen pratet seg inn i småaksjonærenes hjerter på talerstolen i dag. Representanten for den russiske storeieren Yukos Oil fortalte om sin egen mor og fars investeringer. - Mor og far arbeidet og slet et helt liv og la litt av penge til side for å ha litt ekstra. De satte sparepengene i Storebrand. I 1992 utraderte et finanseksperiment et livs sparepenger. Jeg forstår godt hvordan dere føler det, enten dere har tapt lite eller mye, sa Bernt Stilluf Karlsen. - På vegne av Yukos Oil kan jeg garantere at vi vil beskytte verdiene i et nytt og revitalisert Kværner, men jeg anmoder i respekt for bedriften og de ansatte å avvise granskning, sa Stilluf Karlsen og høstet klappsalver.Det er stor uenighet blant aksjonærene om det er bra med granskning eller ikke. Folketrygdfondets Tore Lindholt vil heller ikke ha granskning nå. Generalforsamlingen vedtok å ikke støtte granskning av selskapet, og det er nå opp til Asker og Bærum skifterett å peke ut tre personer til å foreta granskningen, dersom Aker Maritime krever dette. Det holder at ti prosent av eierinteressene krever granskning, og Røkke eier gjennom Aker Maritime 17,8 prosent av Kværner.

Generalforsamlingen ønsket heller ikke å utpeke nytt styre nå, men heller utsette dette til generalforsamlingen i selskapet av måneden.

BLIR GRANSKET: Styreformann Harald Arnkværn (t.v.) og tidligere toppsjef Kjell Almskogs (t.h.) disposjoner blir gransket etter grav fra Aker Maritimes advokat Anders Eckhoff (i midten).
Hele Norges coronakart