Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen straffes for akeulykken

Akeulykken på Hafjell søndag, som kostet en 18-årig kvinne livet, får ikke noe juridisk etterspill.

ÅSTEDET: De fire personene krasjet i veggen på denne bygningen. Foto: Line Brustad / Dagbladet
ÅSTEDET: De fire personene krasjet i veggen på denne bygningen. Foto: Line Brustad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akeulykken på Hafjell søndag, som kostet en 18-årig kvinne livet, får ikke noe juridisk etterspill.

Gudbrandsdal politidistrikt har etterforsket hendelsesforløpet og har kommet fram til at de ikke vil straffeforfølge ungdommene som var involverte i ulykken, melder NRK.

- Vi har foretatt undersøkelser på ulykkesstedet og mener vi har fått klarhet i hva som har skjedd. Vi har snakket med en av de involverte, og vår konklusjon på etterforskningen er at dette er en tragisk ulykke, sier politiadvokat Eirik Braaten.

Den 18-årige kvinnen mistet livet da hun og tre venner akte inn i veggen på en kafé i alpinanlegget nord for Lillehammer. To av de andre er fortsatt lagt inn på sykehus, én med alvorlige og én med moderate skader. Sistemann som var med på aketuren, slapp fra det med lettere skader.

De fire, som var på hyttetur med en gruppe på ungdommer fra Halden, tok seg sent søndag kveld inn på alpinanlegget. De løsnet en beskyttelsesmatte som var festet rundt en mast og akte på den.

- Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at den unge kvinnen døde av skadene hun pådro seg natt til mandag. Våre tanker går til familien, pårørende og venner. Alle vi som arbeider her på Hafjell er preget av denne ufattelige tragedien, sier daglig leder i Hafjell alpinanlegg, Odd Stensrud.

(NTB/Dagbladet)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media