Ingen straffesak etter Dento-O-Sept-skandalen

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet mener at bedriften bak Dent-O-Sept-skandalen, Snøgg Industrier A/S i Kristiansand ikke har gjort noe straffbart. En av årsakene til henleggelsen er helsepersonells feilbruk av munnpenselen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalsjef Arne Pedersen skriver i en pressemelding at politiet etter en samlet vurdering av de innsamlede bevisene er kommet til at det ikke kan føres bevis for at bedriften har opptrådt på en slik måte at straffeansvar kan gjøres gjeldende etter paragraf 12 i lov om medisinsk utstyr.

Saken er derfor besluttet henlagt etter bevisets stilling.

Riksadvokaten ga 12, april ordre om å etterforske Snøgg Industrier A/S. Bakgrunnen var melding fra Statens helsetilsyn om et mulig straffbart forhold etter at bakterien pseudomonas aeruginoise var blitt påvist i munnpensler som var benyttet i helseinstitusjoner. Det er senere påvist at bakterien har forårsaket dødsfall.

Politiets etterforskning har avdekket at meldeplikten ved hendelsesavvik eller feil og svikt gjennom bruken av munnpensler ikke er blitt rapportert til helsemyndighetene som fastsatt i loven.

I tillegg er det registrert feilbruk av munnpenseler ved gjentatt bruk på enkelte pasienter, til tross for at pakningene fra Snøggs side er merket som engangsutstyr.

eivind.pedersen@dagbladet.no

TILTALES IKKE: Produsentene bak munnpenselen Dent-O-Sept slipper straffesak.