Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen straffesak, ingen disiplinærsak

Obiora-saken får trolig ikke formelle konsekvenser for de fire politimennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Obiora-saken får ingen personalmessige følger for de involverte politimennene, som i dag fikk henlagt saken av Spesialenheten for politisaker.

Det kom fram på en pressekonferanse ved Sør-Trøndelag politidistrikt i ettermiddag.

Tidligere i dag ble det kjent at spesialenheten mener at Eugene Ejike Obiora (48) døde av surstoffmangel, men at det var delvis hans egen feil - fordi han kjempet imot den omstridte pågripelsen i september i fjor.

- Jeg har gått detaljert inn i uttalelsen fra spesialenheten, og der finnes det ikke holdepunkt for å reise disiplinærsak mot politimennene, sier politimester Per M. Marum, som deltok på pressekonferansen sammen med stasjonssjef Ove Sem.

De betegner uttalelsen fra spesialenheten som «en positiv og riktig avgjørelse», samtidig som de er opptatt av å jobbe for å bedre tilliten mellom politi og innvandrermiljø i Trondheim.

- Vi erkjenner at slike saker er en utfordring i forhold til tilliten mellom politi og befolkning, kanskje spesielt innandrerbefolkningen. Dette tar vi på alvor, og vi er interesserte i å videreføre samarbeidet med innvandrerorganisasjonene, sier Ove Sem.

Politiledelsen gir uttrykk for at de er lei seg for at Obiora døde etter en pågripelse, og sier det har gjort sterkt inntrykk på hele politikorpset.

- Det er en sak som vi skulle ønske ikke har skjedd. Samtidig er vi tilfreds med at spesialenheten nå har fattet et vedtak, der saken er henlagt mot fire av våre tjenestemenn, sier Per M. Marum.

- POSITIVT:  Spesialenheten for politisaker har henlagt saken mot de fire politimennene som har vært under etterforskning i Obiora-saken i Trondheim. På bildet Politisjef i Sør -Trøndelag Per M. Marum (t.v) og stasjonsjef Ove Sem på pressekonferansen i Trondheim i dag. Foto: GORM KALLESTAD / SCANPIX
- POSITIVT: Spesialenheten for politisaker har henlagt saken mot de fire politimennene som har vært under etterforskning i Obiora-saken i Trondheim. På bildet Politisjef i Sør -Trøndelag Per M. Marum (t.v) og stasjonsjef Ove Sem på pressekonferansen i Trondheim i dag. Foto: GORM KALLESTAD / SCANPIX Vis mer
image: Ingen straffesak, ingen disiplinærsak
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media