Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen strålefare

Faren for radioaktiv stråling etter den voldsomme brannen i Oslo er over. Statens strålevern målte ingen stråling i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekspertene rykket ut til branntomta etter at det ble slått alarm ved 19-tida fordi radioaktive isotopper i pakker ble oppbevart i en av lagerbygningene som brant ned. Litt over klokka 21 kunne alle puste lettet ut. Målingene visste ingen radioaktiv stråling i området.

Vannmangel

Brannmennene slet hardt med å få kontroll over den voldsomme brannen på grunn av vannmangel, og lyktes først etter tre timer. En time seinere kom meldingen om at Posten oppbevarte pakker med radioaktive isotopper i lagerbygningen. Det ble slått alarm på nytt og Statens Strålevern rykket ut til branntomta.

Blåsvart røykteppe

Tjukk, blåsvart røyk tåkela hele området da brannen utviklet seg ved 15.30 tida. Røykteppet steg 100 meter til værs og var godt synlig over hele byen. Politiet rådet oslofolk til å holde vinduene lukket for å unngå å bli utsatt for den giftige røyken.

Eksplosjoner

50 menn og 18 brannbiler kjempet i nesten tre timer før flammehavet på Tomtekaia var under kontroll. Den første meldingen gikk ut på at det brant i en vegg, men flammene spredte seg lynraskt. Etter kort tid var lageret overtent. Tre lagerbygninger er totalskadd, millionverdier er gått tapt.

Da det begynte å smelle ved 17-tida ble nysjerrige tilskuere jaget bort av politiet av frykt for kraftige gasseksplosjoner. Det skal ha vært kjemikaler i den ene 100 meter lange lagerbygningen.

Store forsinkelser

Brannen rammet bil, trikk- og togtrafikken til og fra Oslo Sentralstasjon. All togtrafikk gjennom området ble innstilt og trikkepassasjerene ved Oslo City fikk ved 17-tida beskjed om å finne seg en alternativ vei hjem. Togtrafikken kom igang i gjen ved 20-tida, men trafikkstansen skapte store forsinkelser. Brannen brøt ut midt i rushtida, like ved trafikkmaskin i Bjørvika. Rushtrafikken sto helt stille i ettermiddag. NSB regner med at togtrafikken går som normalt i morgen.

Dagbladet :på nettet