Ingen streik i barnehagene

Enighet like før fristen.

FRITT FRAM: Det blir ingen streik i de private barnehagene. Foto: Jo Straube / Dagbladet
FRITT FRAM: Det blir ingen streik i de private barnehagene. Foto: Jo Straube / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det blir ikke streik i de private barnehagene fra neste uke etter at partene sent fredag kveld, like før fristen, ble enige.

- Vi er kommet fram til et anbefalt forslag som alle tre arbeidstakerorganisasjoner og arbeidsgiversiden er enige om, sier forhandlingsleder for Utdanningsforbundet, Haldis Holst, til NTB.

Hun sier det største spørsmålet dreide seg om å få til en lønnsutvikling som tilsvarer den som de kommunale barnehagene har hatt.

- Vi mener at det har vi fått til med den skissen som meklingsmannen la fram. Den har en ramme som tilsvarer KS-oppgjøret, sier Holst.

730 ansatte i de private barnehagene sto klar til å gå til streik fra mandag morgen om ikke meklingen hadde ført fram.

Med i meklingen var arbeidsgiverorganisasjonen Private Barnehagers Landsforbund og arbeidstaker-organisasjonene Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta.

Likt med offentlig sektor Ifølge en pressemelding fra Utdanningsforbundet innebærer avtalen i korte trekk en lønnsvekst på linje med oppgjøret i kommunesektoren og generelle tillegg på mellom 8.000 og 11.000 kroner.

Dessuten er partene enige om bedre lønnskompensasjon for etter- og videreutdanning og om å arbeide mot en ny AFP-ordning med styrkede rettigheter for arbeidstakerne.

Holst sier at de er fornøyd med den økonomiske delen av oppgjøret, men gjerne skulle fått bedre gjennomslag for at det skal være assisterende styrere i store barnehager. Dessuten ønsket de bedre lønnskompensasjon for videreutdanning.

Jobbet aktivt Tidligere fredag kveld sa meklingsmann Carl Petter Martinsen at partene jobbet aktivt for å komme fram til en løsning.

Innspurten i meklingen startet fredag formiddag, og fristen for å bli enige var midnatt natt til lørdag. Martinsen utelukket ikke at det kunne bli mekling på overtid, men det ble unngått da de ble enige kort tid før fristen utløp.

Barnehager nesten over hele landet, fra Kristiansand i sør til Bodø i nord, ville blitt berørt av en eventuell streik. 370 av Utdanningsforbundets, 300 av Fagforbundets og 58 av Deltas medlemmer var tatt ut i første omgang. (NTB)