Ingen streik i bussektoren

Enighet på overtid i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir ikke streik i bussektoren etter at partene mandag morgen kom til enighet, melder NTB.

- Vi er glad for at en streik blir unngått og at man har kommet til enighet. En busstreik går i stor grad ut over tredjeperson, nemlig busspassasjerene, og nå slipper vi å skape problemer for våre reisende,  sier forhandlingsleder og administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange. Stordrange understreker at oppgjøret er innfor frontfagets rammer, sier sier forhandlingsleder og administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange i en pressemelding.

Partene kom til enighet etter sju timer med mekling på overtid.

- Det var ei utfordrende mekling, men vi kom fram til et resultat som vår forhandlingsdelegasjon kan anbefale overfor våre medlemmer, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) i en pressemelding på sine nettsider.

NTF oppsummerer resultatet av meklingen på følgende måte:

Alle får et tillegg i timelønna på 4 kroner fra 1. april. Det gis også et reguleringstillegg til alle 1. oktober i år på 2 kroner per time. De som har fagbrev, får ytterligere 1 krone per time fra 1. april. Det ble også forhandlet fram et reguleringstillegg fra 1. april 2015 på 2 kroner som alle får, og som kommer i tillegg til de sentrale tilleggene i mellomoppgjøret.  

(NTB)

(Dagbladet.no kommer med mer.)