Ingen streik i industrisektoren

Partene i frontfagoppgjøret kom ved 12.30-tiden søndag til enighet i lønnsoppgjøret.

BLE ENIGE: Leder for Norsk Industri, Stein Lier Hansen (t.v.) og forhandlingsleder i fellesforbundet Arve Bakke snakker med pressen søndag etter at forhandlingene mellom Fellesforbundet og Norsk Industri har pågått gjennom hele natten. Partene er kommet til enighet og streikefaren er avblåst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BLE ENIGE: Leder for Norsk Industri, Stein Lier Hansen (t.v.) og forhandlingsleder i fellesforbundet Arve Bakke snakker med pressen søndag etter at forhandlingene mellom Fellesforbundet og Norsk Industri har pågått gjennom hele natten. Partene er kommet til enighet og streikefaren er avblåst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Meklingsforslaget som Fellesforbundet og Norsk Industri nå har anbefalt, gir de ansatte 1,25 kroner timen i lønnstillegg og 14 dagers betalt pappaperm.

I tillegg blir minstelønnssatsene og skift- og turnustilleggene hevet.

Kravet om at innleide vikarer fra vikarbyråer skal være omfattet av tariffavtalen som gjelder i bedriften som leier dem inn, er innfridd. Det er også oppnådd enighet om en arbeidstidsordning for folk som jobber offshore, opplyser Fellesforbundet.

Pappaperm Fellesforbundets leder Arve Bakke er spesielt glad for at kravet om betalt to ukers pappapermisjon er innfridd.

- Selv om loven gir rett til fri, har det ikke vært med lønn. Mens de ansatte i hele offentlig sektor og deler av privat har hatt en betalt ordning, har de fleste av våre medlemmer ikke hatt denne retten. Dette har vært en stor urettferdighet som vi nå har fått bort.

- Vi har fått på plass at innleide fra vikarbyråer sikres samme vilkår som ansatte i innleiebedrift og omfattes av Fellesforbundets overenskomster. De innleide skal ha vilkår som om de er ansatt i innleiebedriften. Bestemmelsen betyr også at vikarbyråene kan bli omfattet av Fellesforbundets ordinære overenskomster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer