Ingen streik i industrisektoren

Partene i frontfagoppgjøret kom ved 12.30-tiden søndag til enighet i lønnsoppgjøret.

BLE ENIGE: Leder for Norsk Industri, Stein Lier Hansen (t.v.) og forhandlingsleder i fellesforbundet Arve Bakke snakker med pressen søndag etter at forhandlingene mellom Fellesforbundet og Norsk Industri har pågått gjennom hele natten. Partene er kommet til enighet og streikefaren er avblåst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BLE ENIGE: Leder for Norsk Industri, Stein Lier Hansen (t.v.) og forhandlingsleder i fellesforbundet Arve Bakke snakker med pressen søndag etter at forhandlingene mellom Fellesforbundet og Norsk Industri har pågått gjennom hele natten. Partene er kommet til enighet og streikefaren er avblåst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingsforslaget som Fellesforbundet og Norsk Industri nå har anbefalt, gir de ansatte 1,25 kroner timen i lønnstillegg og 14 dagers betalt pappaperm.

I tillegg blir minstelønnssatsene og skift- og turnustilleggene hevet.

Kravet om at innleide vikarer fra vikarbyråer skal være omfattet av tariffavtalen som gjelder i bedriften som leier dem inn, er innfridd. Det er også oppnådd enighet om en arbeidstidsordning for folk som jobber offshore, opplyser Fellesforbundet.

Pappaperm Fellesforbundets leder Arve Bakke er spesielt glad for at kravet om betalt to ukers pappapermisjon er innfridd.

- Selv om loven gir rett til fri, har det ikke vært med lønn. Mens de ansatte i hele offentlig sektor og deler av privat har hatt en betalt ordning, har de fleste av våre medlemmer ikke hatt denne retten. Dette har vært en stor urettferdighet som vi nå har fått bort.

- Vi har fått på plass at innleide fra vikarbyråer sikres samme vilkår som ansatte i innleiebedrift og omfattes av Fellesforbundets overenskomster. De innleide skal ha vilkår som om de er ansatt i innleiebedriften. Bestemmelsen betyr også at vikarbyråene kan bli omfattet av Fellesforbundets ordinære overenskomster.

LO fornøyd - Fellesforbundet har oppnådd et meget godt resultat, som vil få stor betydning for hele LO-fellesskapet, sier LO-leder Roar Flåthen i en kommentar.

- Det anbefalte meklingsforslaget mellom Fellesforbundet og Norsk Industri er i tråd med hovedretningslinjene som LOs representantskap vedtok for årets tariffoppgjør. Det bidrar til å sikre sysselsettingen, samtidig som det sikrer kjøpekraften til medlemmene, sier Flåthen.

GODT RESULTAT: Fellesforbundet har oppnådd et meget godt resultat, som vil få stor betydning for hele LO-fellesskapet, sier LO-leder Roar Flåthen. Foto: Morten Holm / SCANPIX
GODT RESULTAT: Fellesforbundet har oppnådd et meget godt resultat, som vil få stor betydning for hele LO-fellesskapet, sier LO-leder Roar Flåthen. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

Flåthen er spesielt tilfreds med at det er gjort store framskritt for å sikre likebehandling ved inn- og utleie av arbeidskraft.

- Fellesforbundet har lyktes i å få tariffestet at vikarer skal ha de samme lønns- og arbeidsvilkårene som gjelder i innleiebedriften. Her har forbundet fått gjennomslag for et viktig prinsipielt krav, og banet veien for andre bransjer, sier Roar Flåthen. (NTB)


STREIK AVBLÅST: Forhandlingsleder i fellesforbundet Arve Bakke (t.v.) og leder for Norsk Industri, Stein Lier Hansen, søndag etter at forhandlingene mellom Fellesforbundet og Norsk Industri har pågått gjennom hele natten. Partene er kommet til enighet og streikefaren er avblåst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
STREIK AVBLÅST: Forhandlingsleder i fellesforbundet Arve Bakke (t.v.) og leder for Norsk Industri, Stein Lier Hansen, søndag etter at forhandlingene mellom Fellesforbundet og Norsk Industri har pågått gjennom hele natten. Partene er kommet til enighet og streikefaren er avblåst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer