Ingen streik i Oslo

Får det samme som stat og kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter snart halvannet døgns mekling på overtid har YS, Akademikerne og LO-forbundene i Oslo kommune nå kommet fram til et anbefalt resultat i lønnsoppgjøret.


Unio har gitt sine medlemmer tre uker på å vurdere forslaget.

I morges fikk partene i meklingen en skisse til løsning fra meklingsmann Geir Engebretsen.

Dette har nå tre av arbeidstakerorganisasjonene godtatt. Meklingsresultatet gir alle ansatte et generelt tillegg med 2,4 prosent, med minst 7500 kroner.

Oppgjøret har en ramme på rundt 4 prosent, det samme som i stat- og kommuneoppgjøret.

-Dette var en meget vanskelig mekling, konstaterte en sliten meklingsmann Geir Engebretsen i 12-tida. Han opplyser at resultatet av uravstemningen i Unio skal være klart 19. juni.

- Selv om tilleggene er mindre enn vi fortjener, tar vi viktige skritt framover, sier Randi Reese, forbundsleder i Fellesorganisasjonen for barnevernpedagoger, sosionomer og vernepeleiere (FO).

Unio har i motsetning til de andre hverken anbefalt eller forkastet skissen.

- Det har vært en svært krevende meklingsprosess i Oslo. Nå er det opp til medlemsorganisasjonene å avgjøre om det kommunen har kommet med er godt nok, sier Ellinor Gilberg, forhandlingsleder i Unio-Oslo kommune.

- Lavlønnsprofil

FO-medlemmer som omfattes av dette forslaget arbeider innenfor barnevern, sosialtjeneste, omsorgen for psykisk utviklingshemmede og andre virksomheter innenfor Oslos kommunale helse- og sosialtjeneste.

- I tillegg til det generelle tillegget er det satt av relativt betydelige beløp for å justere lønnsrammene sentralt i kommunen. Det er også satt av penger til lokale forhandlinger i 2006, sier Reese.

Forbundslederen mener oppgjøret er et skritt framover når det gjelder lønnsutjevning i forhold til privat sektor.

- YS K Oslo er fornøyd med størrelsen på både rammen og det generelle tillegget. Det generelle tilegget har en lavlønnsprofil, samtidig som det ivaretar en lønnsutvikling for alle grupper, sier forhandlingsleder i YS-K Oslo Sveinung Berger.

Oslo følger stat og kommune

Oslo kommune er et eget tariffområde, men man har avventet resultatet fra meklingen i stat og kommune, og det har derfor tatt lang tid. Meklingsfristen gikk ut allerede ved midnatt natt til onsdag.

- Det er ikke overraskende at det har tatt tid, meklingen for Oslo kommune gjør gjerne det på grunn av sammenhengen med stats- og kommuneoppgjøret, sier Engebretsen.