Ingen streik i TV 2

Det blir ingen streik i TV 2. Ved midnatt godtok de TV 2-ansatte som er organisert i Norsk Journalistlag (NJ), et tilbud som innebærer en gjennomsnittlig årlig lønnsøkning på om lag 21 000 kroner i året. I tillegg vil alle NJ-organiserte få utbetalt en bonus på 3000 kroner for inneværende år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2-ledelsen er lettet over at streiken ble avverget i siste minutt. Informasjonssjef Rune Indrøy mener de ansatte har grunn til å være godt fornøyd.

  - Løsningen satt langt inne. NJ har spilt på at det går godt økonomisk for TV 2 i år, og vi får bare håpe vi kan leve med dette i de kommende år, sier informasjonssjef Rune Indrøy i TV 2 til NTB.

21 000 i lønnspåslag

Lønnsoppgjøret fører til at de 170 NJ-organiserte i TV 2 får et årlig lønnstillegg på 15 000 kroner. I tillegg ble partene enige om en ny ulempetilleggsordning som ifølge Indrøy vil bety om lag 6000 kroner årlig for hvert NJ-medlem.

  En TV 2-streik ville ha kostet TV-kanalen mellom 3 og 4 millioner kroner daglig i tapte reklameinntekter. Lønnsoppgjøret innebærer om lag 3,5 millioner kroner årlig i økte lønnsutgifter for TV 2.

Store tap ved streik

- Tapene ved en streik ville vært store, og vi ønsket derfor å strekke oss langt for å unngå en konflikt, sier Indrøy.

  Klubbleder Davy Wathne sier til NTB at de er meget fornøyd med oppgjøret. Han gir honnør til ledelsen for at de kom fram til en løsning.

(NTB)