Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen studenthybler

Landets studentsamskipnader melder om fullt hus. Det var det allerede i juli. Men det kan likevel lønne seg å sende inn en søknad. - Du kan være heldig, sier Grethe Stabell i studentboligene ved Studentsamskipnaden i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Studentsamskipnadene hjelper studentene med å skaffe hybel eller leilighet. Over hele landet finnes det studentbyer hvor prisene er lave.

·

Oslo

- Vi har 4300 boenheter i Oslo, men alle våre hybler og leiligheter er opptatte. Det står 1100 studenter på venteliste, men mange kan trekke seg, opplyser Grethe Stabell.

·

Bergen

- Vi har 2700 hybler til rådighet. Alle er fordelt, og vi har også en lang venteliste, sier Sigbjørn Tyssen i boligavdelingen ved Studentsamskipnaden i Bergen.

·

Tromsø og Trondheim

Studentsamskipnaden i Tromsø har litt over 1000 boenheter. Har du ikke søkt om bolig, er sjansen minimal for å få seg en plass å bo til høsten. Det samme er tilfellet i Trondheim, hvor Studentsamskipnaden har 2850 studenthybler og leiligheter.

For alle dem som begynner på universitetet til høsten, er det imidlertid fremdeles en mulighet: Studentsamskipnaden har satt av flere hybler og leiligheter til førsteårs studenter. Disse vil bli fordelt etter loddtrekning i begynnelsen av august.